PuTTY

PuTTY is een ssh-client die u kan gebruiken om over het netwerk op een veilige manier in te loggen op een andere computer. Het verschil met rlogin of telnet bestaat erin dat ssh veilige authenticatie en communicatie over onveilige kanalen voorziet.

De software is beschikbaar voor Microsoft Windows en Unixachtige besturingssystemen.

PuTTY kan u zonder installatie vanaf Athena (in de folder 'Academic') gebruiken.