Bring Your Own Device (BYOD)

Deze pagina is bestemd voor studenten. Personeelsleden vinden hier tips op maat.
Als student aan de Universiteit Gent heb je een laptop nodig. Voor de meeste opleidingen volstaat een goed werkend basismodel. Voor sommige opleidingen is een meer geavanceerd model noodzakelijk. Studenten die deze opleidingen volgen worden hiervan op de hoogte gebracht.

Aankoop nieuwe laptop

Overweeg je een nieuwe laptop aan te kopen voor je studies aan de UGent? Op deze pagina vind je alvast een aantal richtlijnen en tips.

Minimum vereisten nieuwe laptop

Voor het gebruik op de UGent raden we het volgende aan:

• Draadloze wifi verbinding
  • Harde schijf:
    een harde schijf (bij voorkeur SSD) met minimum grootte van 256GB
  • Processor:
    voor office-toepassingen en surfen: processor met passmark score van minstens 3000 (wat is de passmark score en hoe gebruik ik die?)
    voor specifieke software heb je soms een krachtiger processor nodig, informeer bij jouw faculteit
  • Geheugen:
    8GB
  • Webcam
Meer tips over laptop-specificaties

Onderstaande leverancier is gespecialiseerd in het aanbieden van laptops voor studenten en kan als startpunt gebruikt worden bij je zoektocht:

Echt nieuwe laptop nodig ?

Wil dit zeggen dat je jouw huidige toestel moet vervangen? Neen, zeker niet.
Als je laptop aan volgende minimale specificaties voldoet kan je die zeker verder gebruiken:

Opgelet! Voor sommige opleidingen zijn er specifieke vereisten. Informeer je dus vooraf bij jouw faculteit

Financiering van een nieuwe laptop

Laptop, printer of ander duurzaam studiemateriaal nodig? Dit kan zeker aan het begin van het academiejaar een zware hap uit je budget betekenen. De Sociale Dienst kan je hierbij helpen!

Er zijn mogelijkheden voor renteloze leningen op korte of lange termijn. Afhankelijk van je financiƫle situatie kom je misschien zelfs in aanmerking voor een studietoelage die je niet moet terug betalen.

De UGent biedt verschillende mogelijkheden van studiefinanciering voor studenten via de Sociale Dienst. Neem zeker even de tijd om deze mogelijkheden te bekijken.

Software

• Via Athena kan je een hele reeks applicaties waarvoor UGent een licentie heeft gebruiken zonder deze eerst op je eigen computer te installeren.
  • Als UGent-student kan je gratis Office 365 en OneDrive for Business gebruiken, zie Gebruik van Office 365