Eduroam configuratieprofiel verwijderen

Het Eduroam profiel verwijderen op iPhone en iPad

• Ga via het home screen op uw iPod/iPhone/iPad naar "Instellingen" ("Settings").
  • Ga naar het tabblad "Algemeen".
  • Onderaan, bij "Profiel": verwijder het profiel dat u aanmaakte voor eduroam.

Het Eduroam profiel verwijderen op Mac OS X

• Ga naar Systeemvoorkeuren
  • Open Profielen
  • Verwijder het eduroam profiel (Geef het wachtwoord van uw mac in)
  • Controleer of het Eduroam netwerk nog tussen de gekende netwerken staat
  • Klik bovenaan in de balk op het wifi icoon
  • Open Netwerkvoorkeuren
  • Klik in wifi onderaan op Geavanceerd
  • Controleer of Eduroam tussen de Voorkeursnetwerken staat
  • Als dat zo is selecteert u Eduroam en klikt u op het minteken om het te verwijderen.

Het Eduroam profiel verwijderen op Windows

Op Windows 10 home edition kan u het profiel verwijderen door het netwerk te selecteren en te kiezen voor 'netwerk vergeten'.
Voor andere versies kan het zijn dat volgende procedure nodig is:

• Open de Command prompt
  • Voer volgende regel uit: netsh wlan show profiles
  • Indien Eduroam aanwezig is, voer dan volgende regel uit om het profiel te verwijderen: netsh wlan delete profile name="eduroam"

Verbind opnieuw met Eduroam en accepteer het het certificaat.
Zie Eduroam voor UGent-personeel en -studenten.