Eduroam voor iPhone of iPad

Configuratie profiel voor het opzetten van een verbinding met eduroam

U kan de verbinding met eduroam automatisch configureren door het configuratie profiel ("mobileconfig" bestand) te openen op uw iPod/iPhone/iPad.

Let wel: U moet hiervoor met de Safari browser naar deze pagina surfen. Dit kan via een draadloze verbinding (wifi) thuis of aan de hand van een 3G verbinding.

Configuratie profiel ophalen:

1. Surf met Safari op uw iPod/iPhone/iPad naar de huidige pagina.
  2. Klik op configuratie profiel. Er wordt gevraagd om het installatieproces te starten.
  3. Druk "Install"
  4. Druk "Install now"
  5. Geef uw loginnaam@ugent.be en uw wachtwoord in ( VERGEET "@ugent.be" NIET).
  6. U krijgt de melding dat het profiel succesvol geïnstalleerd is. Druk op "Done".

Zet nu een verbinding op met eduroam en accepteer het het certificaat.

Zie Eduroam voor UGent-personeel en -studenten.

Let op: Indien u 3G op uw toestel geactiveerd heeft: ga na of u wel degelijk verbinding maakt met eduroam (wifi).

Geen verbinding na installatie van het profiel

Slaagt u er na de installatie van het profiel niet in om een verbinding met eduroam op te zetten, voer dan volgende stappen uit.

1. Profiel verwijderen
    • Ga via het home screen op uw iPod/iPhone/iPad naar "Instellingen" ("Settings").
    • Ga naar het tabblad "Algemeen".
    • Onderaan, bij "Profiel": verwijder het profiel dat u aanmaakte voor eduroam.
  2. Profiel herinstalleren: doorloop bovenstaande procedure opnieuw.