Bijlagen openen of opslaan

Veel e-mailberichten worden voorzien van een bijlage (attachment). Dat kunnen allerlei soorten bestanden zijn.

Bijlagen bij e-mails zijn heel gebruikelijk, maar helaas niet altijd in orde. Veel virussen worden verstuurd in de bijlagen van e-mails. Open dus nooit e-mails van onbekenden, en al helemaal niet als men in de mail erop aandringt dat u de bijlage opent. Mails met bijlagen van mensen die u kent leveren daarentegen doorgaans weinig risico op.

U kunt bijlagen rechtstreeks openen in uw e-mailclient OF u kunt ze opslaan in een map zodat u ze later kunt openen zonder dat u het bericht hoeft te zoeken waaraan ze waren toegevoegd.

In uw e-mailclient zijn berichten die bijlagen bevatten voorzien van een paperclip pictogram.

Als het openen van bijlagen niet lukt, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Vaak gaat het om een instelling die het openen van mogelijk riskante bestanden blokkeert.

Indien u de bijlage niet kunt openen omdat het product dat aan de bestandsindeling gekoppeld is niet op uw pc geïnstalleerd is, slaat u de bijlage (vb. pdf bestand) op, op uw C-schijf (lokaal) of op centrale schijfruimte ("share").