E-mail - Configureren - OVERZICHT

E-mail - Configureren

'Cyrus' mail omgeving: voor studenten voor studenten

Mobiele gebruikers en/of gebruikers die van thuis UGent e-mailaccounts gebruiken, kunnen een (op aanvraag te verkrijgen) versleutelde verbinding instellen om e-mail te versturen. Zie: Secure SMTP

Voor 'andere' e-mailclients gebruikt u onderstaande instellingen.

• uw naam, uw UGent e-mailadres, uw UGent loginnaam (gebruikersnaam), uw UGent wachtwoord
  • server voor inkomende e-mail: mail.UGent.be
  • server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.UGent.be
  • poortnummer inkomend (IMAP): 993 + SSL (Inkomende mailserver vereist een versleutelde verbinding!)
  • poortnummer uitgaand (SMTP): versleuteld: STARTTLS poort 587 (Registreren vereist: een versleutelde verbinding vraagt u aan bij de helpdesk)
  • root folder path: deze instelling leeg laten