Mappen in uw persoonlijke Exchange mailbox delen met anderen

Mappen in uw persoonlijke Exchange mailbox delen met anderen

Instellen van het toestemmingsniveau voor de hoofdmap ('Postvak In')

Wanneer u een map uit uw postvak deelt, moet u aan de hoofdmap van uw Exchange-postvak de machtiging 'Map weergeven' toekennen, anders kan uw collega de (sub)mappen die u deelt niet zien.

Opmerking: De 'Map weergeven' machtiging maakt alleen de map zichtbaar voor die persoon, het toont de inhoud ervan niet.

1. Klik met de rechtermuisknop op de hoofdmap ('Postvak In') en kies 'Eigenschappen' (Properties).
  2. Ga naar het tabblad 'Machtigingen' (Permissions).
  3. Selecteer de persoon voor wie u het toegangsniveau wilt aanpassen. (U kunt de persoon eerst toevoegen via 'Toevoegen' (Add).)
  4. Let erop dat het Machtigingsniveau (Permission Level) GEEN (NONE)is.
  5. Bij Overige schakelt u het selectievakje 'Map weergeven'in.
  6. Klik op OK.

Instellen van het toestemmingsniveau voor de submappen

Vervolgens stelt u het toestemmingsniveau in per map.

1. Klik met de rechtermuisknop op de map en kies 'Eigenschappen' (Properties).
  2. Ga naar het tabblad 'Machtigingen' (Permissions).
  3. Selecteer de persoon voor wie u het toegangsniveau wilt aanpassen.
  4. Selecteer de gewenste optie bij 'Machtigingsniveau' (Permission Level).
    De meest gebruikte zijn:
    • Lezer: Alleen items lezen.
    • Redacteur: Alle items maken, lezen, wijzigen en verwijderen.
  5. Klik op 'OK' om de instellingen op te slaan.

Complete lijst van Machtigingsniveau's.