Doorsturen als bijlage

Waarom e-mail als bijlage doorsturen?

Wanneer u een e-mail gewoon doorstuurt (forward), dan wordt de tekst overgenomen. De zogenaamde "headers" van het bericht worden niet mee doorgestuurd. In de "full headers" bevinden zich o.a. gegevens over de afzender en routinggegevens die belangrijk zijn voor onze systeembeheerders.

Door spam en phishing pogingen (die terechtkomen in uw UGent mailbox) te melden, kunt u ons helpen het detectiesysteem bij te sturen.

Spam- en phishing-berichten moeten doorgestuurd worden 'als bijlage'.

• Zo worden de "full headers" meegestuurd.
  • Bij doorsturen 'als bijlage' is er bovendien geen risico dat het bericht door spamfiltering wordt tegengehouden.

Hoe e-mail als bijlage doorsturen?

Een eenvoudige manier is het bericht in bijlage slepen:

1. Start uw e-mail programma.
  2. Klik op "Nieuw" en kies "E-mailbericht".
  3. Laat dit e-mail venster openstaan en zoek het door u ontvangen bericht (vb. een spam bericht).
  4. Open het spambericht niet, maar sleep het op het bijlage icoon (of in het onderwerp veld). Het bericht wordt zodoende als bijlage aan uw e-mail toegevoegd.
  5. Vul bestemmeling en onderwerp in.
    Bijvoorbeeld:
    • naar spam@dict.ugent.be met als subject "spam";
    • naar phishing@dict.ugent.be met als subject "phishing";
    • naar ham@dict.ugent.be met als subject "ham".
  6. Verstuur het e-mailbericht.

Bovenstaande manier werkt in Outlook 2007 en in andere e-mail programma's, zoals Thunderbird.

Andere manieren om een bericht als bijlage door te sturen