Full headers optie in de verschillende mail clients

Wanneer u bv. e-mailmisbruik of ongewenste (spam) berichten wilt rapporteren heeft u de volledige e-mail header nodig. U dient het bericht als bijlage in een e-mail naar ons te sturen. Enkel zo blijven alle relevante gegevens van uw spambericht intact.

Hieronder vindt u hoe u de full headers van een e-mail bericht kan bekijken in enkele mail programma's.

OWA (Outlook Web App)

Selecteer de gewenste e-mail, klik op de drie puntjes rechtsboven (Meer acties) en kies voor 'berichtdetails bekijken'.

Webmail (Cyrus)

Open de e-mail zoals u deze zou lezen en klik dan bij headers op Alle headers weergeven.

Microsoft Outlook 2013

Dubbelklik op de mail waarvan u de full headers wil zien. Selecteer het pijltje rechts van Tags. De full headers staan in het kader Internetheaders.
U kan ze kopiëren/plakken in de mail die u ons toestuurt.

Microsoft Outlook 2007

Selecteer de mail en klik rechts. Selecteer Berichtopties. De full headers staan in het kader Internetheaders.

Outlook Express en Internet Mail and News

Klik een bericht aan om het te openen en kies File - Properties. Kies het tabblad Details en daar ziet u de headers van het bericht.

Mozilla Thunderbird

De full headers van een bericht kan u bekijken via View - Message Source.

Pine

Ga naar het hoofdmenu van Pine (commando m) en kies voor Setup (s) - Configure (c). Kruis de optie enable-full-header-cmd aan. Bewaar de nieuwe configuratie instellingen. Nu kan u de full headers van een bericht bekijken d.m.v. het commando h nadat u dit bericht opende.

Netscape Mail

De full headers van een bericht kan u bekijken via Options - Show Headers - All.

Netscape Messenger

De full headers van een bericht kan u bekijken via View - Show Headers - All. Of via View - Message Source.

Eudora Light 3.0

Bij het klikken op een bericht ziet u in het nieuwe venster dat verschijnt een knop Blah, blah, blah. Daarmee kun u alle headers en de formattering bekijken.

Pegasus 3.0

Klik het bericht aan en kies Reader - Show all headers

Mail (Macintosh)

Selecteer het bericht. In de menubalk klikt u op Weergave, u gaat naar Bericht en u klikt op Bronversie.

Entourage 2004 en 2008 (Macintosh)

Selecteer het bericht. In de menubalk klikt u op Weergave en u klikt op Bron.