Outlook 2007

Let op! Microsoft Office Outlook update (alle versies: 2007 en 2010) van 15 december 2010 veroorzaakt problemen.
Hier vindt u de oplossing.

De onderstaande uitleg is gebaseerd op Outlook 2007. Er is ook info over Outlook 2010.

Outlook 2007 is de commerciële versie van Mail, de standaard Windows e-mailclient.

Outlook biedt naast de standaard e-mailclient functies de mogelijkheid om aan agendasharing te doen in combinatie met een MS Exchange server.
Nieuw in deze versie is de mogelijkheid de verzonden berichten centraal i.p.v. lokaal te beheren.

De helpdesk DICT ondersteunt enkel de werking van de e-mailclient. Indien u de helpdesk contacteert aangaande een probleem met Outlook, geef dan duidelijk aan dat het gaat over Outlook 2007 en niet Outlook Express.

Installatie van Microsoft Office 2007

Om Outlook te installeren moet u het pakket Microsoft Office 2007 installeren.
Indien u nog een oude versie van bv. Word wenst te behouden kiest u voor 'Aangepast' wanneer u deze keuze wordt aangeboden.

Configuratie van uw UGent e-mail

Om uw e-mailaccount toe te voegen gaat u in Outlook naar 'Extra' - 'Accountinstellingen' - 'E-mail' - 'Nieuw'.

• Selecteer de optie 'Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren' en klik op 'Volgende'.
  • Klik 'Volgende'
  • Naam: vul hier uw naam in.
  • E-mailadres: vul hier uw e-mailadres in.
  • Type account: IMAP
  • Server voor inkomende e-mail: mail.UGent.be
  • Server voor uitgaande e-mail(SMTP): smtp.UGent.be.
    Let op! Mobiele gebruikers en/of gebruikers van UGent e-mailaccounts buiten UGent doen best een extra instelling om e-mail van buiten UGentNet te kunnen versturen.
  • Gebruikersnaam: Bij de aanvaag van uw account kreeg u van Accountbeheer een gebruikersnaam (loginnaam) toegewezen.
    In ons voorbeeld kreeg Trijntje Van Torre de gebruikersnaam tvtorre.
  • Wachtwoord onthouden: vink deze optie om veiligheidsredenen uit.
    Doet u dit niet, dan kan iedereen die toegang tot uw PC heeft, uw e-mail lezen, wissen of e-mails versturen onder uw naam.
  • Klik op 'Meer instellingen'
  • In het tabblad 'Geavanceerd' kiest u voor 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:' SSL.
    Klik op 'OK' om het venster te sluiten.
  • Klik 'Volgende' en vervolgens 'Voltooien' om de procedure af te sluiten.

Uw wachtwoord zal worden gevraagd. Dit is het centraal UGent wachtwoord.

Verwijderen van berichten

Als u berichten verwijdert zal u merken dat die wel gemarkeerd worden (doorstreept) maar niet automatisch verdwijnen als u Outlook afsluit. Om doorstreepte berichten effectief te verwijderen van de server klikt u op 'Bewerken' - 'Leegmaken' en een van de opties naar keuze ...

Alle IMAP-mappen tonen

Standaard worden niet altijd alle mappen getoond. Na het instellen van uw account zoals hierboven, sluit u Outlook af en start u outlook opnieuw op.
Kies vervolgens 'Extra' - 'Imap-mappen'.

De optie "Alleen mappen waarbij ik ben aangemeld weergeven bij weergave van Outlook-hiërarchie" zet u uit. Bij het opnieuw starten van Outlook of als u de mappenlijst in de linkerkolom sluit (door op het "-"teken te klikken naast de servernaam) en weer opent (door op het "+"teken te klikken naast de servernaam), zal de volledige mappenlijst verschijnen.