Outlook 2010 Configuratie

Let op! Microsoft Office Outlook update (alle versies: 2007 en 2010) van 15 december 2010 veroorzaakt problemen.
Hier vindt u de oplossing.

De onderstaande uitleg is gebaseerd op Outlook 2010. Er is ook info over Outlook 2007.

• Start Microsoft Outlook 2010 op.
  • Ga naar het tabblad 'Bestand' en kies 'Info'.
  • Klik op 'Account toevoegen' (onder 'Accountgegevens').
  • Selecteer de optie 'Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren'. en klik op 'Volgende >'.
  • Zorg dat de optie 'Internet e-mail' geselecteerd is en klik 'Volgende >'.
  • Naam: vul hier uw naam in.
  • E-mailadres: vul hier uw e-mailadres in.
  • Type account: kies IMAP
  • Server voor inkomende e-mail: mail.UGent.be
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.UGent.be.
  • Gebruikersnaam: Bij de aanvraag van uw account kreeg u van het Onthaal DICT een gebruikersnaam (loginnaam) toegewezen. Vul deze in.
  • Wachtwoord onthouden: vink deze optie om veiligheidsredenen uit.
    Doet u dit niet, dan kan iedereen die toegang tot uw PC heeft, uw e-mail lezen, wissen of e-mails versturen onder uw naam.
  • De optie 'Accountinstellingen testen door op de knop Volgende te klikken' kunt u desgewenst uitschakelen.
  • Klik op 'Meer instellingen...'
    Voor de Uitgaande mailserver is versleutelde verbinding optioneel.
    Let op! Mobiele gebruikers en/of gebruikers die van thuis UGent e-mailaccounts gebruiken, moeten een versleutelde verbinding (Secure SMTP) instellen om e-mail te kunnen versturen!

Niet versleuteld:

• Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'.
    • Bij 'Uitgaande e-mail (SMTP)' vul poortnummer 25 in
    • Bij 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:' kiest u voor geen.
    • Klik op 'OK'.

Versleuteld (Secure SMTP):
    U kunt ofwel TLS secure ofwel SSLsecure gebruiken.

• Ga dan naar het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.
    • Vink 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' aan.
    • De volgende optie moet geselecteerd zijn: 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail'.
    • Ga dan naar het tabblad 'Geavanceerd'.

Optie TLS secure (via poort 587)

• Voor de Inkomende mailserver is versleutelde verbinding vereist.
      Bij 'Inkomende e-mail (IMAP)' vul poortnummer 993 in
    • Bij het eerste uitklapmenu 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding', kies voor SSL.
    • Bij 'Uitgaande e-mail (SMTP)' vul poortnummer 587 in
    • Bij het tweede uitklapmenu 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding', kies voor TLS.
    • Klik op 'OK'.

Optie SSL secure (via poort 465)

• Voor de Inkomende mailserver is versleutelde verbinding vereist.
      Bij 'Inkomende e-mail (IMAP)' vul poortnummer 993 in
    • Bij het eerste uitklapmenu 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding' , kies voor SSL.
    • Bij 'Uitgaande e-mail (SMTP)' vul poortnummer 465 in
    • Bij het tweede uitklapmenu 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:', kies voor SSL.
    • Klik op 'OK'.
  • U bent terug bij een eerder venster, klik hier 'Volgende >'.

• Klik 'Voltooien' om het aanmaken van het e-mail account af te ronden. U bent terug bij een eerder venster, klik 'Sluiten' om terug te keren naar het hoofdvenster van Outlook 2010.