Handleidingen Microsoft Outlook

UGent medewerkers kunnen opleidingen volgen. Het vormingsaanbod consulteren en u online inschrijven kan via Apollo (Personeel > Vorming > Catalogus). De Directie Personeel en Organisatie zet 2 keer per jaar een nieuwe planning online en stuurt daarrond een e-mail.

Outlook

1. Basistaken in Outlook 2013 external link icoon
  2. Sneltoetsen voor Microsoft Outlook 2013 external link icoon
  3. Wijzigen wat wordt weergegeven op de navigatiebalk external link icoon
  4. Volledige lijst met office.microsoft.com online trainingscursussen voor Outlook 2013 external link icoon
  5. Het digitale schoolbord van Meneer Depuydt: filmpjes external link icoon
  6. Een back-up maken van e-mailberichten, contactpersonen en agenda in een .pst-bestand external link icoon
  7. E-mail, contactpersonen en agenda importeren uit een .pst-bestand van Outlook external link icoon

Outlook Web App

Outlook Agenda

1. Basisbewerkingen met de agenda external link icoon

Training In dit artikel leest u hoe u een complexe agenda kunt beheren waarin interactie plaatsvindt met de planning van collega's, maar ook hoe u het eenvoudig kunt houden

2. Cursus Basisbewerkingen met de agenda external link icoon
  3. Aanbevolen procedures voor het gebruik van de Outlook-agenda external link icoon

Artikel Leer een paar technieken om effectiever met uw Outlook-agenda te werken.

4. Agenda's aanpassen en navigeren in agenda's external link icoon

Artikel Lees hoe u het aantal dagen wijzigt dat in de agenda wordt weergegeven en snel naar een bepaalde datum of de volgende of vorige afspraak gaat.

5. Het uiterlijk van de agenda wijzigen external link icoon

Artikel Opties voor kleuren, tijdschalen, lettertypen en werkweken wijzigen in de agenda.

6. De achtergrondkleur van de agenda wijzigen external link icoon

Artikel Als u de achtergrondkleur van de agenda wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de agenda, wijst u Kleur aan en klikt u op de gewenste kleur.

7. Uw agenda's, contactpersonen of taken bekijken external link icoon
  8. Direct zoeken gebruiken om naar agenda-items te zoeken external link icoon

Training Gebruik Direct zoeken om snel naar dingen in uw Outlook-agenda te zoeken en leer meer over zoekbereik en over manieren om uw zoekopdracht te verfijnen.

9. Een agenda en uw afspraken en vergaderingen altijd zichtbaar houden external link icoon

Artikel Altijd een agenda samen met uw afspraken en vergaderingen zichtbaar houden door de korte weergave Agenda vast te zetten.

10. Uw agenda organiseren met kleurcategorieën external link icoon

Artikel Gebruik kleurcategorieën voor afspraken en vergaderingen in uw agenda om visueel aan te geven wat er is gepland.

11. De Exchange-agenda van een andere gebruiker openen external link icoon

Artikel De agenda openen van een collega die een Exchange-account gebruikt.

12. Een agenda importeren of u abonneren op een agenda external link icoon

Gebeurtenissen uit een ICS-bestand importeren in uw bestaande agenda of u abonneren op een online-agenda en automatische updates ontvangen (een zogenaamd ICS- of een iCal-abonnement).

13. Een Outlook-agenda verzenden in een e-mailbericht external link icoon

"Agenda via e-mail verzenden" met behulp van een bijgevoegd iCalendar-bestand (.ics) (voorheen "Doorsturen als iCalendar-bestand")

14. Items uit de agenda verwijderen external link icoon

Artikel U kunt oudere agenda-items verwijderen of archiveren zodat er meer opslagruimte beschikbaar is of om uw agenda op te schonen en opnieuw in te delen.

15. Dubbele agenda-items verwijderen external link icoon

Artikel Het importeren van agenda-items kan dubbele items tot gevolg hebben. U kunt de dubbele agenda-items verwijderen.

16. Feestdagen toevoegen aan de agenda external link icoon

Artikel Voeg feestdagen toe voor het land dat u in de Outlook-agenda wilt weergeven.

17. E-mail- en agenda-items van een andere gebruiker beheren external link icoon

Artikel E-mail- en agenda-items van een andere Exchange-gebruiker openen met gemachtigdentoegang of door mappen te delen

18. Een back-upexemplaar maken van de agenda external link icoon

Artikel Als u een momentopname wilt maken van uw agenda, kunt u een back-upexemplaar maken; een opname van uw agenda op dat betreffende moment. U kunt geen nieuwe gebeu...

19. Een Outlook-agenda met anderen delen external link icoon

Artikel Deel uw Outlook-agenda met anderen via e-mail of via een Exchange Server-account.

20. Meerdere agenda's tegelijk weergeven external link icoon

Artikel Meerdere agenda's naast elkaar of in de Overlay-modus weergeven.

21. Een groep agenda's in één oogopslag zien external link icoon

Artikel Als u een reeks agenda's hebt die u vaak samen weergeeft, kunt u agendagroepen maken zodat u de gecombineerde planningen in één oogopslag kunt overzien.

22. Een agenda verwijderen external link icoon

Artikel Elke agenda die u hebt gemaakt, kunt u verwijderen, behalve de primaire Outlook-agenda die wordt gebruikt voor vergaderverzoeken die u verzendt en accepteert.

23. Een agenda met afspraken en vergaderingen afdrukken external link icoon

Artikel Druk uw Outlook-agenda af en pas de weergave aan.

24. Details van privé-items in de agenda niet afdrukken external link icoon

Artikel Voorkomen dat details van privéafspraken en privévergaderingen zichtbaar zijn bij het afdrukken van de agenda.

25. Een lege agenda afdrukken external link icoon

Artikel Een lege agenda maken die u kunt afdrukken

26. Een afspraak plannen external link icoon
  27. Een vergadering plannen met anderen external link icoon
  28. Een taak maken vanaf het tabblad Start external link icoon
  29. Een taak maken op basis van een bericht external link icoon
  30. Op zoek naar de opdracht Agenda (Bericht)? external link icoon

Zoeken Klik op Bericht > ga naar de groep Agenda > klik op Agenda.

31. Op zoek naar de opdracht Agenda via e-mail verzenden (Start/Delen)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Delen > klik op Agenda via e-mail verzenden.

32. Op zoek naar de opdracht Agenda (Beeld/Takenbalk)? external link icoon

Zoeken Klik op Beeld > ga naar de groep Indeling > klik op Takenbalk > klik op Agenda.

33. Op zoek naar de opdracht Agenda delen (Start/Delen)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Delen > klik op Agenda delen.

34. Op zoek naar de opdracht Mijn agenda (Start/Ga naar)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Ga naar > klik op Mijn agenda.

35. Op zoek naar de opdracht Agenda (Invoegen/Invoegen)? external link icoon

Zoeken Klik op Invoegen > ga naar de groep Invoegen > klik op Agenda.

36. Op zoek naar de opdracht Deze agenda openen (Bericht/Openen)? external link icoon

Zoeken Klik op Bericht > ga naar de groep Openen > klik op Deze agenda openen.

37. Op zoek naar de opdracht Deze agenda openen (Bericht/Openen)? external link icoon

Zoeken Klik op Bericht > ga naar de groep Openen > klik op Deze agenda openen.

38. Op zoek naar de opdracht Uit kamerlijst (Start/Agenda openen)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Agenda's beheren > klik op Agenda openen > klik op Uit kamerlijst.

39. Op zoek naar de opdracht Van internet (Start/Agenda openen)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Agenda's beheren > klik op Agenda openen > klik op Van internet.

40. Op zoek naar de opdracht Uit afdelingslijst (Start/Agenda openen)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Agenda's beheren > klik op Agenda openen > klik op Uit afdelingslijst.

41. Op zoek naar de opdracht Deze gepubliceerde agenda configureren (Start/Online publiceren)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Delen > klik op Online publiceren > klik op Deze gepubliceerde agenda configureren.

42. Op zoek naar de opdracht Deze agenda openen (Bericht/Openen)? external link icoon

Zoeken Klik op Bericht > ga naar de groep Openen > klik op Deze agenda openen.

43. Op zoek naar de opdracht Alle agenda-items (hulpmiddelen voor zoeken/Bereik)? external link icoon

Zoeken Ga naar hulpmiddelen voor zoeken > klik op Zoeken > ga naar de groep Bereik > klik op Alle agenda-items.

44. Op zoek naar de opdracht Nieuwe agenda (Map)? external link icoon

Zoeken Klik op Map > ga naar de groep Nieuw > klik op Nieuwe agenda.

45. Op zoek naar de opdracht Deze agenda publiceren (Start/Online publiceren)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Delen > klik op Online publiceren > klik op Deze agenda publiceren.

46. Op zoek naar de opdracht Verwijderen uit agenda (Bericht/Reageren)? external link icoon

Zoeken Klik op Bericht > ga naar de groep Reageren > klik op Verwijderen uit agenda.

47. Op zoek naar de opdracht Uit adresboek (Start/Agenda openen)? external link icoon

Zoeken Klik op Start > ga naar de groep Agenda's beheren > klik op Agenda openen > klik op Uit adresboek.

Outlook 2010

1. De koppeling "Toevoegen aan agenda" invoegen in een e-mailbericht external link icoon
  2. Bijlage toevoegen aan Agenda item in Outlook: filmpje external link icoon
  3. Outlook 2010 - Een Outlook-agenda met anderen delen external link icoon

Outlook 2007

1. Outlook 2007 - Agendagegevens delen external link icoon
  2. Kleurcategorie aan een e-mailbericht toewijzen external link icoon
  3. Taken en taakitems bijhouden external link icoon
  4. E-mailberichten die opgevolgd moeten worden controleren external link icoon
  5. Een taak maken op basis van een bericht external link icoon
  6. Een taak maken vanaf het tabblad Start external link icoon
  7. De weergave van takenlijsten aanpassen external link icoon
  8. Komende taken altijd zichtbaar houden external link icoon