owa.ugent.be

Geen idee welke mail omgeving u moet kiezen? Ga naar mail.UGent.be

Let op! owa.UGent.be is er ENKEL VOOR gebruikers van de 'Exchange' omgeving. (Zie: E-mail adres en omgeving.) Het is echter mogelijk dat u nog een shared mailbox gebruikt die u kunt consulteren via "webmail.UGent.be".

"owa" staat voor Outlook Web Access, de webmailservice van Microsoft Exchange. Webmail is e-mail lezen en versturen via een webbrowser. U meldt u aan met uw UGent loginnaam en wachtwoord en kunt onmiddellijk uw e-mail consulteren en beheren. Outlook Web Access is aangewezen voor het lezen van e-mail op verplaatsing.

Indien u niet tot deze omgeving behoort verschijnt bij het inloggen op owa.UGent.be volgende melding:
"U kunt niet worden aangemeld bij UGent Microsoft Exchange. Controleer uw domeinnaam, gebruikersnaam en wachtwoord en probeer het opnieuw."
Gebruikers van de 'Cyrus' mail omgeving maken gebruik van "webmail.UGent.be".

Gebruik van owa.ugent.be

Surf naar owa.UGent.be sleutel-icoon en meld u aan met uw loginnaam en centraal UGent wachtwoord.

Leest u uw "owa" mail op een "vreemde" pc? Wis dan achteraf alle browsergegevens, sluit alle browservensters en verwijder opgeslagen bijlages.

Volg mededelingen van Helpdesk op Twitter icon
blauw gele balk achtergrondHelpdesk ICT
Mededelingen  |   Helpdesk contacteren
    NL | EN