Secure SMTP (versleutelde verbinding)

Op uw computer thuis (waar u gebruik maakt van een andere internetprovider), op uw laptop, smartphone (HTC, iPhone, ...) of tablet (iPad, ...) met 3G plus een abonnement voor mobiele datacommunicatie, kunt u het e-mail-programma configureren aan de hand van E-mail - Configureren.

De specifieke uitleg over versleutelde verbindingen vindt u hier.

• Om e-mail te versturen via de uitgaande mailserver van UGent (smtp.UGent.be) is een versleutelde verbinding vereist. Een versleutelde verbinding vraagt u aan bij de helpdesk. Vervolgens past u de configuratie voor de uitgaande mailserver aan naar "versleuteld". De Secure SMTP instelling werkt zowel binnen als buiten UGentNet.

• U kunt er ook voor kiezen om de uitgaande mailserver van uw provider te gebruiken. Indien u de uitgaande mailserver van uw provider gebruikt zal u geen e-mail kunnen versturen op het moment waarop u via een VPN-verbinding werkt. Uw toestel is op dat moment opgenomen in UGentNet.

• UGent mail lezen en versturen op mobiele toestellen of uw computer thuis kan ook via een webbrowser. Via je browser (webmail), er is geen specifieke instelling nodig. Zie "webmail.UGent.be".

Mobiele en thuisgebruikers kiezen best voor secure SMTP. De instelling werkt zowel binnen als buiten UGentNet.