Spam melden

Wat is spam?

U kan e-mail berichten ontvangen die spam zijn maar die niet als spam herkend werden. We spreken in zo'n geval van een "false negative".

Spam die niet gedetecteerd werd, kan worden gerapporteerd. Zo helpt u mee aan het verfijnen van het systeem.

Spam-berichten in bijlage doorsturen

Verstuur het spam-bericht als bijlage bij een nieuw bericht, naar spam@dict.ugent.be met als subject "spam".

OF

Via webmail: u selecteert het spam-bericht en klikt op 'Rapporteer als spam'.

Opmerking: De reden dat de e-mails als bijlage moeten worden verstuurd en niet gewoon geforward mogen worden, is dat wanneer een bericht als bijlage wordt doorgestuurd automatisch de full headers worden meegestuurd. Daarin bevinden zich o.a. de routinggegevens zonder welke onze systeembeheerders niets kunnen doen met het bericht. Tevens is er bij 'als bijlage doorsturen' geen risico dat het bericht door spamfiltering wordt tegen gehouden.

Wat doet DICT?