Mozilla Thunderbird Configuratie

'Exchange' omgeving (voor medewerkers)

Thunderbird is niet het meest geschikte e-mailprogramma voor Exchange. We raden u aan om Microsoft Outlook te gebruiken.
  • Uw persoonlijke UGent Exchange mailbox toevoegen

• Ga naar Extra - Accountinstellingen - Accountacties - E-mailaccount toevoegen.
    • Vul uw naam, uw e-mailadres en uw UGent wachtwoord in. Klik op 'Doorgaan'.
      Thunderbird probeert de instellingen voor de inkomende en uitgaande mailserver zelf op te halen.
    • Zie na of 'IMAP' geselecteerd is. Klik dan op 'Handmatige config' (Manual config).
    • Vul in of selecteer de volgende instellingen
      Inkomend (Incoming): IMAP
      • Servernaam (Servername): owa.ugent.be
      • Poort (Port): 993
      • Verbindingsbeveiliging (Security): SSL/TLS
      • Authenticatiemethode (Authentication): Normaal wachtwoord (Normal Password)
      Uitgaand (Outgoing): SMTP
      • Servernaam (Servername): smtp.ugent.be
      • Poort (Port): bij voorkeur Poort (Port): 587 Verbindingsbeveiliging (Security): STARTTLS (of 465 Verbindingsbeveiliging (Security): SSL/TLS) (Registreren vereist: een versleutelde verbinding vraagt u aan bij de helpdesk)
      • Authenticatiemethode (Authentication): Normaal wachtwoord (Normal Password)
    • Vul uw UGent loginnaam in.
    • Klik vervolgens op 'Klaar'.

Handleidingen Thunderbird