Schermafdruk - Screenshot

• U kan een schermafdruk (screenshot) maken door de toets 'PrintScreen' in te drukken om alles wat u op het computerscherm ziet vast te leggen of 'Alt' + 'Print Screen' (Let op, niet 'Alt Gr'!) om enkel het actieve venster vast te leggen.

• Vervolgens gaat u naar de toepassing 'Paint' die u onder 'Bureau-accessoires'

• U plakt de schermafdruk in 'Pain't door CTRL-V te drukken.

• Dan slaat u alles op via 'Opslaan als' onder 'Bestand' in het hoofdmenu bovenaan in Paint.

• U geeft een bestandsnaam op. U slaat het bestand best op als 'jpeg' en stuurt ons dan de jpeg via mail naar helpdesk@UGent.be.