Mededelingen

onderhoudswerkzaamheden op UGent Exchange servers  [11.8.2017]
Dit weekend zijn er onderhoudswerkzaamheden gepland op de UGent Exchange servers. Korte onderbrekingen zijn mogelijk.

Sharepoint onbeschikbaar tussen 13:00 en 14:00  [7.4.2017]
Deze namiddag tussen 13:00 en 14:00 zal er een upgrade uitgevoerd worden op sharepoint.ugent.be en zal deze tijdelijk onbeschikbaar zijn. sharepoint2013.ugent.be blijft wel beschikbaar.

Services terug beschikbaar  [23.3.2017]
Alle services zijn terug beschikbaar. Als u nog problemen ondervindt gelieve dit te laten weten. We verontschuldigen ons voor het ongemak.

Verschillende services niet beschikbaar  [23.3.2017]
Er zijn problemen met bepaalde diensten sinds 10 uur. O.a. Homedrives & shares hebben er last van, telefoon helpdesk niet bereikbaar, ...

Opleiding Digitale Leeromgeving Minerva op dinsdag 4 oktober.   [30.9.2016]
De opleiding Digitale Leeromgeving Minerva op dinsdag 4 oktober GAAT NIET DOOR, wegens een tekort aan inschrijvingen. Dringend hulp nodig? Ga naar icto.ugent.be voor handleidingen en FAQ of klik er op "Contact". De volgende sessie gaat door op vrijdag 21 oktober.

Proximus Greenbill SMS  [28.9.2016]
Binnenkort verstuurt Proximus een SMS naar alle mensen die nog een papieren factuur via de post krijgen. De SMS wordt verstuurd vanaf het nummer 8804 en zal als inhoud hebben: "Proximus info: ontvang uw mobiele Proximus-factuur via e-mail of Zoomit! Meer info en registreren op www.proximus.be/digitaal met uw klantrekeningnummer. Of stuur gratis uw e-mailadres als antwoord op deze sms." Als u niet op de SMS reageert, wordt er niets veranderd aan de facturatiewijze.

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 07.10 tussen 18:30 & 21:00  [28.9.2016]
SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 07.10 tussen 18:30 & 21:00

Update voor gebruikers van (OpenScape) UC (Unified Communications)  [22.9.2016]
Update voor gebruikers van (OpenScape) UC (Unified Communications) Op Athena is nog enkel Office 2016 beschikbaar. In Outlook 2016 is UC niet langer geïntegreerd. Gebruik daarom de UC webclient via https://uc.ugent.be Consulteer de UC webclient documentatie

GitHub upgrade op maandag 26 september 2016  [22.9.2016]
Op maandag 26 september 2016 zal UGent GitHub tussen 20u en 24u niet beschikbaar zijn wegens een belangrijke upgrade

Upgrade UGent GitHub  [21.9.2016]
Op maandag 26 september 2016 zal UGent GitHub tussen 20u en 24u niet beschikbaar zijn wegens een belangrijke upgrade.

MS Office op Athena  [19.9.2016]
Microsoft Office 2010 is niet langer beschikbaar op Athena. Gelieve Office 2016 te gebruiken.

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 16.09 tussen 18:50 & 21:30  [16.9.2016]

Onderhoud ePurse  [19.8.2016]
Zondagnacht 21.08 zal ePurse tussen 22u en 24u onbereikbaar zijn door maintenance.

Aanpassing Exchange  [19.8.2016]
Vrijdag 19/08/16 om 17u wordt de security inzake SSL/TLS voor Exchange strikter gezet waardoor IMAP clients een tijdelijke disconnect kunnen ervaren. Onze excuses voor het ongemak.

Upgrade Epurse om 14u  [8.8.2016]
Tussen 14u en 18u is een upgrade van Epurse gepland. Betalen en opwaarderen met Epurse zal tijdelijk niet mogelijk zijn.

Problemen met Exchange  [23.6.2016]
Er zijn sinds deze nacht problemen met het connecteren naar de mailomgeving voor medewerkers. Heel veel mailclients kunnen niet connecteren. We werken eraan. Communicatie via Twitter (@DICTUGent), Yammer of Skype for Business.

Office 2016 op Athena voor medewerkers  [16.6.2016]
Office 2016 is beschikbaar op Athena voor alle medewerkers, in de map 'Office\Office 2016'. Tip: voeg Office 2016 toe aan uw "MyAthena" map. Hoe? Zie: helpdesk.ugent.be/athena/gebruik.php#myathena

Office 2016 op uw persoonlijke PC of laptop - voor medewerkers en studenten  [16.6.2016]
Via Office 365 kunt u de Office 2016 software installeren op uw toestellen thuis. Hoe? Zie: Office365

Apollo niet beschikbaar op vrijdag 10.06 tussen 17:30 & 17:45  [10.6.2016]
Apollo niet beschikbaar op vrijdag 10.06 tussen 17:30 & 17:45

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op donderdag 02.06 tussen 18:30 & 22:45 (patching)  [1.6.2016]
SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op donderdag 02.06 tussen 18:30 & 22:45 (patching)

Telefooncentrale Plateau even uit dienst.  [13.4.2016]
De telefooncentrale van de Plateau zal tussen 12 en 13u een 30-tal minuten uit dienst gaan. In de omgeving Plateau, Rozier en bib tijdelijk geen telefonie.

SharePoint 2013 onbeschikbaar vrijdag 25/03 17.00-17.30  [24.3.2016]
SharePoint 2013 zal vrijdag 25/03 17.00-17.30 onbeschikbaar zijn voor onderhoudswerken

Mailen naar bepaalde externe e-mailadressen problematisch.  [23.3.2016]
Nog steeds is er een probleem bij het afleveren van e-mail aan bv. Hotmail. E-mails worden regelmatig niet, of in de junk folder, afgeleverd door Hotmail.

Bellen naar GSM lukt niet altijd  [22.3.2016]
Bel niet, maar gebruik sms of sociale media. Netwerk geraakt overbelast. #Brussel Het crisiscentrum vraagt de bevolking niet te bellen maar te sms'en en de sociale media te gebruiken. Dit wegens de overbelasting van het telefoonnetwerk.

Digitek onbeschikbaar  [21.3.2016]
Digitaal ondertekenen van het huurcontract (Digitek) is tijdelijk onbeschikbaar. We houden u op de hoogte.

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar van donderdag 17.03 16u00 t.e.m. zaterdag 19.03  [15.3.2016]
SAP PRD & Apollo niet beschikbaar van donderdag 17.03 16u00 t.e.m. zaterdag 19.03

Internet down  [14.3.2016]
Er zijn problemen met het internet. Dit wordt zo snel mogelijk opgelost.

Mailen naar bepaalde externe e-mailadressen tijdelijk onmogelijk.  [7.3.2016]
Door veelvuldige spamruns zijn sommige externe e-mailadressen (vb. Outlook.com, hotmail.com) opnieuw niet bereikbaar via UGent e-mail. U kan deze e-mails later opnieuw verzenden.

tokyoap1 wordt webapps  [2.3.2016]
Omwille van security is de link https://tokyoap1.ugent.be/ niet meer bereikbaar van buiten UGentNet. Gelieve indien nodig uw bookmarks aan te passen naar het correcte https://webapps.ugent.be/.

Phishing mails  [29.2.2016]
Er zijn nog steeds mensen die ingaan op phishing mails. Voor alle duidelijkheid, UGent en/of DICT zal nooit vragen uw login en wachtwoord door te geven!
Phishing melden via deze weg. Niet doorsturen naar ons helpdesk e-mailadres a.u.b.!

Mailen naar bepaalde externe e-mailadressen tijdelijk onmogelijk.  [29.2.2016]
Door veelvuldige spamruns zijn sommige externe e-mailadressen (vb. Outlook.com, hotmail.com) niet bereikbaar via UGent e-mail. U kan deze e-mails later opnieuw verzenden.
Update: opgelost.

Filer shares vanavond onbeschikbaar   [19.2.2016]
Vanavond is vanaf 20u tot 24u een upgrade gepland van de share omgeving Filer. Dit om de problemen van de voorbije weken op te lossen.

Phishing mails  [16.2.2016]
Er zijn nog steeds mensen die ingaan op phishing mails. Voor alle duidelijkheid, UGent en/of DICT zal nooit vragen uw login en wachtwoord door te geven!
Phishing melden via deze weg. Niet doorsturen naar ons helpdesk e-mailadres a.u.b.!

Mogelijks printproblemen  [12.2.2016]
Wordt momenteel bekeken.

Opnieuw probleem Exchange  [9.2.2016]
Wordt zo snel mogelijk opgelost. Owa.ugent.be en mobiele clients werken. Update 11u30: opgelost, de oorzaak was een netwerkprobleem.

Probleem met authenticatie Outlook  [8.2.2016]
Problemen met authenticatie Outlook (lokaal en Athena) naar Exchange. OWA en mobiele clients geen probleem. Gebruik http://owa.ugent.be.
Update 11u: opgelost.

Apollo niet beschikbaar op dinsdag 09.02 van 19u00 tot 19u30  [4.2.2016]

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 05.02 van 17u30 tot 20u00  [4.2.2016]

Technische problemen – verschillende UGent services offline  [3.2.2016]
Door technische problemen zijn verschillende services van de UGent momenteel buiten werking. Er kunnen problemen optreden bij het laden van shares, het gebruik van shared mailboxen en distributielijsten.
Update 21u: shares en distributielijsten werken terug, aan de shared mailboxen wordt gewerkt.

Nieuwe phishing met nagemaakte UGent CAS pagina  [2.2.2016]
Een nagemaakte pagina om in te loggen kan u herkennen aan de URL. In betreffende pagina is de URL hosannaathome.org ipv Universiteit Gent.

Maandagavond upgrade Helios naar Uduntu 15.10  [29.1.2016]
Maandagavond 1.02 om 17u is er een upgrade van Helios naar Uduntu 15.10. Er zal een downtime zijn van maximum 1 uur.

Problemen met authenticatie Outlook  [28.1.2016]
Problemen met authenticatie Outlook (lokaal en Athena) naar Exchange. OWA en mobiele clients geen probleem. Gebruik http://owa.ugent.be .

Externe websites moeilijk bereikbaar  [25.1.2016]
Er doen zich momenteel problemen voor om externe websites te bereiken. De problemen worden veroorzaakt door onze provider, Belnet, en worden zo snel mogelijk opgelost.

filer.ugent.be down  [22.1.2016]
Wegens onvoorziene hardwareproblemen is filer.ugent.be onbeschikbaar tot na het weekend.

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 20.11 van 17u30 tot 19u30  [19.11.2015]

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 13.11 van 18u30 tot 20u30  [10.11.2015]

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 23.10 van 18u45 tot 21u00  [22.10.2015]

Eduroam met iOS 9 en Mac OS X - workaround  [21.9.2015]
Door recente updates van o.a. iOS 9 voor iPhone en Mac OS X El Capitan is het nodig een config bestandje te downloaden. Zie helpdesk.ugent.be/eduroam.

Aanpassingen Athena weekend 19 en 20 september 2015  [18.9.2015]

In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 september 2015 worden naar jaarlijkse gewoonte enkele belangrijke aanpassingen doorgevoerd op het applicatieplatform Athena. Er zijn geen onbeschikbaarheden voorzien tijdens deze operatie.

Vanaf ten laatste maandagochtend zal o.a. het volgende gewijzigd zijn:

• Office 2010 voor studenten wordt verwijderd. Voor medewerkers blijft Office 2010 nog beschikbaar, vermoedelijk tot we Office 2016 zullen uitrollen op Athena. We raden daarom sterk aan om enkel nog Office 2013 te gebruiken.
  • Internet Explorer wordt overal versie IE11.
  • Java-omgeving wordt overal versie JRE8.
  • Zoals vorig jaar reeds aangekondigd worden de Adobe-toepassingen verwijderd (behalve Acrobat Professional). Info over de alternatieven vindt u op http://helpdesk.ugent.be/software/adobe.php.
  • Als PDF-verwerkingsprogramma wordt nu Foxit PhantomPDF beschikbaar voor medewerkers én studenten (naast dus Acrobat Professional voor medewerkers).
  • Van enkele belangrijke academische toepassingen worden b>nieuwe versies geïnstalleerd en/of oude versies verwijderd. Status:
    • SPSS: 22 en 23
    • Maple: 2015
    • Matlab: 2015b
    • Visual Studio: 2015 Community Edition
    • LabVIEW: 2015
  • Algemeen wordt een opkuis gehouden van de weinig gebruikte toepassingen:
    • Athena servers op Windows Server 2003 (willen we asap elimineren): applicaties die het voorbije jaar minder dan 100 uren werden gebruikt worden verwijderd. De andere worden behouden of verhuizen naar de servers met Windows Server 2008.
    • Athena servers op Windows Server 2008: alle applicaties die het voorbije jaar minder dan 20 uren werden gebruikt worden verwijderd.
  • Een aangepast overzicht van alle beschikbare applicaties vindt u maandag in de Index op de hoofdfolder van Athena.

Op 29 juli werd de toegang tot Athena gewijzigd. Deze is nu zowel binnen als buiten UGentNet rechtstreeks bereikbaar op dezelfde URL. Hiervoor is dus geen VPN of AthenaX meer nodig.

Het mechanisme rond de MyMyAthena-folder blijft ongewijzigd.

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 07.08 van 17u30 tot 19u30  [4.8.2015]
SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 07.08 van 17u30 tot 19u30

Geen internet in home Heymans  [3.8.2015]
Door een waterlek het voorbije weekend is de netwerkkast die internet voorziet in home Heymans beschadigd.
Update: internet zal er terug beschikbaar zijn vanaf dinsdagmorgen.

Onderhoudswerken Exchange op do 30 juli  [30.7.2015]
Donderdagavond 30/07 om 17u wordt er onderhoud gedaan aan Exchange, de mail infrastructuur voor personeel. Hierbij kunnen er tijdelijke onderbrekingen zijn.

Onderhoudswerken Athena op woe 29 juli  [29.7.2015]
Woensdagavond 29/07 om 17u wordt er een aanpassing gedaan aan de webinterface van Athena. Hierbij zal er een tijdelijke onderbreking zijn.

Voortaan zult u, eender waar, Athena kunnen bereiken via https://athena.ugent.be. Er is geen nood meer aan het gebruiken van AthenaX of VPN verbinding buiten het UGent netwerk.

SharePoint 2013 onderhoudswerken op ma 27 en di 28 juli  [16.7.2015]
Op ma 27/07 en di 28/07 zal er onderhoud uitgevoerd worden op de volgende servers voor de installatie van een nieuwe SharePoint versie:

- https://sharepoint2013.ugent.be
- https://mysharepoint.ugent.be

Dit betekent dat uw SharePoint site niet beschikbaar zal zijn gedurende die periode.

Tijdens die periode zullen de SharePoint gebruikers een aangepast webpagina zien met een onderhoudsmelding.

Upgrade webshares en Helios deze namiddag  [13.7.2015]
Tussen 15u en 16u upgrade webshares, downtime geschat op 1/2 uur.
Tussen 16u en 18u upgrade Helios, downtime tot 2 uur.

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 05.06 van 18u30 tot 21u  [3.6.2015]
SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op vrijdag 05.06 van 18u30 tot 21u

Blokkering eigen WiFi routers in home Bertha  [18.5.2015]
In home Bertha worden vanaf vandaag de netwerkaansluitingen met eigen access points geblokkeerd. Eigen routers zijn sowiesi niet toegelaten en ze verstoren de performantie van het UGent draadloos netwerk (Eduroam).

Blokkering eigen WiFi routers in home Bertha  [18.5.2015]
In home Bertha worden vanaf vandaag de netwerkaansluitingen met eigen access points geblokkeerd. Eigen routers zijn sowiesi niet toegelaten en ze verstoren de performantie van het UGent draadloos netwerk (Eduroam).

UC vrijdagavond tijdelijk niet beschikbar  [7.5.2015]
Vanaf 18u zal UC onbeschikbaar zijn, vermoedelijk tot 22u. De telefooncentrale zal een downtijd hebben van maximaal een half uur tussen 20u en 22u. Concreet zullen UC gebruikers enkel bereikbaar zijn op hun antwoordapparaat tussen 18u en 22u en dus niet op het door hen ingestelde device. Wat de telefooncentrale betreft zullen de nummers die op de nieuwe telefooncentrales zitten niet bereikbaar zijn tijdens dat half uur.

UC vanavond tijdelijk niet beschikbaar  [6.5.2015]
Vanavond tussen 18u en 19u is er een kleine upgrade van een aantal servers ter voorbereiding van de upgrade van de telefooncentrales die vrijdagavond en zaterdag gepland is.

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar op maandag 04.05 van 18u30 tot 19u  [4.5.2015]

SAP PRD & Apollo niet beschikbaar van vrijdag 17.04 16u tot zondag 19.04 20u.  [14.4.2015]
SAP PRD & Apollo niet beschikbaar van vrijdag 17.04 16u tot zondag 19.04 20u.

Bericht Proximus privé abonnement voor mobiele telefonie via UGent  [1.4.2015]
Als u van Proximus een SMS ontving i.v.m. een openstaand saldo, gelieve dan contact op te nemen met Proximus via http://support.nl.proximus.be/app/webforms/ask_Ugent om een detail aan te vragen van het openstaand saldo. Als dit bedrag niet correct is dient u dit ook via dezelfde website te melden. Als de correcte openstaande bedragen niet, binnen de door Proximus gevraagde termijn, betaald worden zal Proximus uw verbinding afsluiten.

Vrijdagavond korte onderbreking SharePoint en Exchange   [1.4.2015]
Vrijdag 3.04 om 17u wordt er een technische aanpassing gedaan aan de Reverse Proxy waardoor het SharePoint 2013 platform en de Exchange mailomgeving gedurende enkele minuten niet beschikbaar zullen zijn.

Vanavond upgrade UC.  [18.2.2015]
Vanavond is een upgrade van de UC telefonie gepland. Vanaf 18u zal UC tijdelijk niet beschikbaar zijn voor de gebruikers van UC.

Aanpassing toegang Exchange op 13.02  [12.2.2015]
Op vrijdag 13.02 zal vanaf 17u de toegang tot Exchange worden vernieuwd. Korte onderbrekingen zijn dan mogelijk voor de 4.500 medewerkers op het Exchange-platform.
Zie ook de e-mail verzonden aan de ITContacts.

VPN Cisco AnyConnect probleem  [12.2.2015]
Indien u de Cisco AnyConnect gebruikt kan volgende fout zich voordoen:
"Failed to initialize connection subsystem".
De oorzaak van het probleem is een Windows update.

Oplossing:
Sluit Cisco AnyConnect en het Anyconnect-icoontje op de taakbalk.
Ga naar de “Cisco AnyConnect Secure Mobility Client”-map: “C:\Program Files (x86)\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client\”
Rechtermuisklik op vpnui.exe.
Klik op “Compatibiliteitsproblemen oplossen”.
Kies “Probeer de aanbevolen instellingen”.
Klik op “Programma testen”. Het programma opent.
Klik op Volgende.
Kies “Ja, deze instellingen opslaan voor dit programma.”
Bij sommige personen zal het nodig blijken de bovenstaande stappen ook uit te voeren voor vpnagent.exe.

Indien voorgaande het probleem niet oplost kan u ook de betreffende update verwijderen. U doet dit als volgt:
Eerst moet u de automatische updates uitschakelen. Anders zal de update telkens opnieuw geïnstalleerd worden als de PC heropgestart wordt.
1) Ga naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Windows Update
2) Kies links in het menu “Instellingen wijzigen”.
3) Kies bij belangrijke updates “Naar updates zoeken maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden en installeren”. Bestig hierna uw keuze door onderaan op “Ok” te klikken.
Nu kan u de update verwijderen.
1) Ga naar Configuratiescherm > Programma’s > Programma’s en onderdelen
2) Kies links in het menu “Geïnstalleerde updates weergeven”
3) Zoek onder de “Microsoft Windows”-groep naar “Update voor Microsoft Windows (KB3023607)”.
4) Klik deze update aan en klik bovenaan op ‘Verwijderen’.
Herstart uw PC, zonder updates uit te voeren. Cisco Anyconnect zou nu terug moeten werken.
Update KB3023607 wordt door Microsoft aangeboden in een gezamenlijk pakket onder de naam KB3021952. U voert deze update best ook niet uit, want deze installeert KB3023607.

SAP PRD en Apollo niet beschikbaar vrijdag 13.02 van 18u30 to 21u00   [12.2.2015]
SAP PRD en Apollo niet beschikbaar vrijdag 13.02 van 18u30 to 21u00 (technische werkzaamheden)

Vanavond security update Filer.  [6.2.2015]
Tussen 17u en 18u zal Filer (acl shares) herstart worden voor een security update.

Vanavond security update Apollo.  [6.2.2015]
Vanaf 17u30 gaat een security update door op Apollo. Apollo zal hierdoor maximum 15 minuten onderbroken zijn.

SAP PRD en Apollo niet beschikbaar donderdag 05/02/2015 van 20u00 to 22u00   [4.2.2015]
SAP PRD en Apollo niet beschikbaar donderdag 05/02/2015 van 20u00 to 22u00 (wegens patching besturingssystemen)

Opwaarderingen epurse tussen 15u en 15u30 niet mogelijk wegens onderhoud.  [16.1.2015]
Wegens onderhoud aan de databankserver voor payment.ugent.be zal het niet mogelijk zijn om deze namiddag (16.01) tussen 15u en 15u30 opwaarderingen te doen via epurse.ugent.be.

SAP PRD en Apollo niet beschikbaar woensdag 17.12 van 18u40 to 19u10  [17.12.2014]
SAP PRD en Apollo niet beschikbaar woensdag 17/12 van 18.40 to 19.10 wegens kernel upgrade

WiFi/Eduroam zaterdag tussen 16 en 17u niet beschikbaar.  [5.12.2014]
WiFi/Eduroam zal zaterdag 6/12 om 16u gedurende nog een uur niet beschikbaar zijn wegens werkzaamheden aan de wireless controller.

WiFi/Eduroam donderdagavond vanaf 22u tijdelijk onbeschikbaar.  [3.12.2014]
WiFi/Eduroam zal donderdagavond vanaf 22u tijdelijk onbeschikbaar zijn wegens een onderhoud van de wireless controller. Ook het komende weekend is een onderhoud gepland.

Afbouw SSID "UGentnet"  [1.12.2014]
DICT zal het gebruik van de SSID "UGentnet" afbouwen. Dat wil zeggen dat de SSID niet meer beschikbaar zal zijn. Zie: Afbouw SSID "UGentnet"

SAP Gui Single Sign-on vanaf heden.  [26.11.2014]
Info: Vanaf heden bent u - eenmaal aangemeld aan UGent - automatisch in SAP PRD ingelogd. U moet dus niet meer apart inloggen in de SAP GUI.

SAP PRD niet beschikbaar maandag 10/11 van 17.30 to 20.30  [6.11.2014]
Wegens technische werkzaamheden zal SAP PRD niet beschikbaar zijn op 10/11 van 17.30 tot 20.30

OASIS niet beschikbaar woensdag 29/10/2014 van 19u30 tot 21u  [29.10.2014]
Deze avond wordt er een nieuwe versie van OASIS geïnstalleerd. Hierdoor is de OASIS-toepassing in Athena niet beschikbaar tussen
19u30 en 21u. De OASIS-, Centauro-, Prospect- en Studiekiezer-websites zijn niet beschikbaar van 18u30 tot 21u.

Werkzaamheden SAP en Apollo op woensdagavond 22.10  [20.10.2014]
Wegens technische werkzaamheden (systeemingreep) zullen SAP PRD en het Apollo portaal onbeschikbaar zijn op woensdag 22.10 tussen 18u30 en 19u.

Onbeschikbaarheid epurse.ugent.be om 17 okt tussen 14u en 14u30  [17.10.2014]
Op vrijdag 17 oktober 2014 zal epurse.ugent.be niet beschikbaar zijn tussen 14u en 14u30 wegens onderhoud.

Probleem op verschillende netwerkdiensten  [17.10.2014]
Probleem op verschillende netwerkdiensten o.a. portaal, shares, aanmelden op CAS. Wordt opgelost!

OASIS en Centauro niet beschikbaar donderdag 16/10/2014 tussen 17u30 en 20u  [16.10.2014]
Wegens onderhoudswerkzaamheden zijn de OASIS-, Prospect- en Centauro-toepassingen deze avond tijdelijk niet beschikbaar.
De websites zullen van half zes tot acht uur niet beschikbaar zijn, de toepassing in Athena van half zeven tot acht uur.

Werkzaamheden Apollo op dinsdagavond 14.10 vanaf 18.30  [14.10.2014]
Wegens technische werkzaamheden zal het Apollo portaal onbeschikbaar zijn op 14/10 van 18.30 tot 21.00

epurse.ugent.be niet beschikbaar wegens het upgraden van de software  [8.10.2014]
Op woensdag 8 oktober 2014 zal epurse.ugent.be niet beschikbaar zijn wegens het upgraden van de software.

Werkzaamheden Webapps (tokyoap1 en tokyoap2) server op 3.10 vanaf 12u.  [3.10.2014]
De databanken op de server Webapps (tokyoap1 en tokyoap2) worden aangepast. Onderstaande toepassingen zullen vanaf vrijdag 3 obtober 12u tijdelijk niet beschikbaar zijn Nieuwe UGent-kaart uitreiken (DPO) Campuskaart uitreiken (DPO) Duplicaat UGent-kaart uitreiken (Permanentiecentrum) Alumnidatabank (DBZ) Profielfoto (DBZ) Kringloopwinkel Picket (DICT) Proefhoeve Sleutelbeheer Bezoekerskaart Move-on Verschillende toepassingen voor DOZA, waaronder eventmanager Verschillende toepassingen voor DOWA, vooral rapporteringen We proberen deze interventie zo kort mogelijk te houden. We brengen u op de hoogte als de server opnieuw actief is.

update :      Alle toepassingen zijn terug operationeel.
Werkzaamheden SAP en Apollo op vrijdagavond 03.10  [2.10.2014]
Wegens technische werkzaamheden (systeemingreep) zullen SAP PRD en het Apollo portaal onbeschikbaar zijn op vrijdag 03.10 tussen 20u en 21u.

Door stroomproblemen geen netwerk in het Rectoraat   [24.9.2014]
Door stroomproblemen is er geen netwerk in het Oud en Nieuw Rectoraat. Ook de services van het datacenter Rectoraat zijn niet beschikbaar. O.a. een deel van de Exchange e-mail en owa.ugent.be.

Aanpassingen Athena weekend 20 en 21 september 2014  [19.9.2014]
In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 worden naar jaarlijkse gewoonte enkele belangrijke aanpassingen doorgevoerd op het applicatieplatform Athena.
Er zijn geen onbeschikbaarheden voorzien tijdens deze operatie.

De Office 2013-toepassingen worden overal standaard. Dit betekent dat ze in de Office-folder op de voorgrond komen (waar ze voorheen onder ‘Office 2013’ beschikbaar waren). Tegelijk worden de Office 2010-toepassingen naar een subfolder ‘Office 2010’ verplaatst.

· Deze vernieuwde toepassingen zijn o.a.:

o Internet Explorer 11
o Word 2013
o Excel 2013
o PowerPoint 2013
o Outlook 2013
o OneNote 2013

De taal voor deze toepassingen kan u instellen met het nieuwe ‘Office 2013 Language’ in de ‘Tools’-folder.
Een aantal oudere versies verdwijnen van Athena, de belangrijkste:

o SPSS 20 (behouden: SPSS 21 en 22)
o Maple 16 en 17 (behouden: 18)
o Matlab 7.13 (behouden: 8.1)
o SAS 9.3 en SAS 9.4 TS1M1 (behouden: TS1M2)
o TexNicCenter verdwijnt en wordt vervangen door TeXstudio

Voor heel wat meer toepassingen dan voorheen worden gebruikersinstellingen bijgehouden (‘roaming profiles’).

De webinterfaces (athena binnen UGentNet, athenax buiten UGentNet en athenam voor tablets en smarthones) en het mechanisme rond de MyAthena-folder blijven ongewijzigd. De eindgebruiker kan van alle bekende clients verder gebruik blijven maken.

Outlook 2010-gebruikers op Athena vinden hun versie nu dus terug onder ‘Office\Outlook 2010\MS Outlook 2010’. We raden aan om de overstap naar Outlook 2013 te maken. In dat geval dient u éénmalig uw handtekening en eventuele andere e-mailadressen die u gebruikt opnieuw in te geven.

PS. Houd er rekening mee dat wij mogelijks, na overleg in een komende ICT-Gebruikerscommissie, met ingang vanaf begin november de meeste Adobe-producten om licentieredenen van Athena zullen wegnemen. Hierover wordt zeker nog apart gecommuniceerd. Ook over de alternatieven die velen onder u intussen reeds gebruiken zullen we zoveel mogelijk info verspreiden.

Werkzaamheden SAP op 11.09 vanaf 18u45.  [10.9.2014]
Wegens technische werkzaamheden zal SAP onbeschikbaar zijn op donderdag 11.09 tussen 18u45 en 19u45 Het Apollo portaal en PIP zullen tevens onbeschikbaar zijn.

Werkzaamheden SAP en Apollo op vrijdagavond 05.09  [5.9.2014]
Wegens technische werkzaamheden zal op vrijdag 05.09 - SAP onbeschikbaar zijn tussen 18u55 en 20u00 - het Apollo portaal onbeschikbaar zijn tussen 18u00 en 20u00

Geblokkeerde accounts wegens het versturen van spam!   [3.9.2014]
Er zijn opnieuw verschillende accounts misbruikt wegens het versturen van spam. Deze accounts zijn om veiligheidsreden geblokkeerd en een nieuw wachtwoord toegekend. Wie niet meer kan inloggen neemt contact op met accountbeheer op het nummer (09 264) 4745.

Problemen met verschillende (web)toepassingen.  [26.8.2014]
Sinds vrijdag zijn er ernstige problemen met de server Chaos. Bepaalde (web)toepassingen waren daardoor sindsdien niet meer beschikbaar. Een aantal belangrijke toepassingen zijn ondertussen terug online. Aan andere wordt nog volop gewerkt om ze zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen. Tot deze groep behoren stagecontracten, dringende herstellingen, alumnivacatures, legitimatiekaarten en de congrestoepassing. Voor specifieke vragen kan je de helpdesk contacteren.

Werkzaamheden SAP PRD en Apollo op 22.08 vanaf 17u  [20.8.2014]
Wegens technische werkzaamheden (systeemingreep) zullen SAP PRD en het Apollo portaal onbeschikbaar zijn op vrijdag 22.08 tussen 17u en 18u.

Geblokkeerde accounts wegens versturen spam  [18.8.2014]
Dit weekend zijn er verschillende accounts misbruikt voor het versturen van spam. Deze accounts zijn om veiligheidsreden geblokkeerd en een nieuw wachtwoord toegekend. Wie niet meer kan inloggen neemt contact op met accountbeheer op het nummer (09 264) 4745.

Trage internetverbinding  [12.8.2014]
Sinds deze morgen is de internetverbinding van en naar UGent problematisch.
Er wordt aan een oplossing gewerkt.

Vanavond upgrade Helios naar Ubunti 14.04  [28.7.2014]
Vanavond (28.07) om 17u zal Helios geüpgraded worden naar Ubuntu 14.04. Tegen 19u zal Helios terug beschikbaar zijn.

Lengte wachtwoorden mogelijk van 8 tot 40 karakters  [8.7.2014]
Een wachtwoord bestaat voortaan uit 8 tot 40 tekens.

Upgrade internetverbinding van en naar UGent op 11 juli.  [1.7.2014]
Op 11 juli is er een grote upgrade gepland van de internetverbinding van en naar UGent (Belnet). Door de werkzaamheden zijn tijdelijke onderbrekingen van het netwerk mogelijk tussen 9u30 en 18u.