Belnet Filesender

De Belnet Filesender is een webapplicatie waarmee grote bestanden (tot 5 TB) op een veilige en efficiënte manier uitgewisseld en gedeeld kunnen worden. Met Filesender kunnen gebruikers bestanden uitwisselen zonder afhankelijk te zijn van e-mailbeperkingen of externe cloudopslagdiensten.

FileSender is beschikbaar voor medewerkers en studenten van Belgische onderzoeksinstellingen.

Meer info over Filesender.

Voor wie?

Medewerkers en studenten kunnen met hun UGent account Filesender gebruiken.

Gebruik

Surf naar filesender.belnet.be, klik op 'Aanmelden' en kies 'Ghent University' uit de lijst met organisaties.

Na het aanmelden kunt je meteen een bestand versturen of opladen:

• Kies één of meerdere bestanden (tot 5 TB) om te versturen.
  • Vul het adres van één of meerdere ontvangers in.
  • Vul een onderwerp en/of bericht in.
  • Kies een gepaste vervaldatum.
  • Kies of en hoe je op de hoogte wil gehouden worden.
  • Aanvaard de gebruikersvoorwaarden door die optie aan te vinken (u bent juridisch aansprakelijk voor het verzenden van deze inhoud).
  • Klik op 'Verstuur'.

Van zodra de upload naar Filesender is afgerond wordt een private link naar de bestemmeling gestuurd, waarmee die het bestand kan downloaden.

Afhankelijk van de gemaakte keuzes bij de verzending ontvang je zelf meldingen wanneer het verzonden bestand werd gedownload.

OneDrive

Ook met je OneDrive for Business account kan je bestanden delen.