Hoeveel schijfruimte - student

Centrale schijfruimte: wat en hoeveel - voor studenten

U krijgt standaard 2 netwerkschijven:

1. persoonlijke schijfruimte: uw "homedrive", H:-schijf of G:\home
  2. persoonlijke webruimte; op een webserver, voor het opzetten van een site: uw W:-schijf of G:\WWW

Hoeveel schijfruimte heb ik ter beschikking?

Uw quota is de hoeveelheid schijfruimte die u als gebruiker maximaal krijgt op een server. Onderstaande tabel toont de quota voor studenten (zie ook quota voor medewerkers).

Schijfruimte Webruimte E-mail Interactief gebruik
Studenten (persoonlijk) 5 GB 1 GB 5 GB
Studenten
met een Helios account
5 GB

Quota bekijken

Na het aankoppelen of "mounten" van de netwerkschijf, kunt u op uw schijf bestanden plaatsen en verwijderen.
Hoeveel quota u in gebruik heeft kan u zien door alle mappen en/of bestanden te selecteren en dan via de rechtermuisklik te kiezen voor "Eigenschappen".

Athena maakt bij het opslaan van gegevens voor een aantal applicaties gebruik van de H:-schijf.
In Athena kunt u via Office - Home Drive nakijken welke mappen u onder uw account heeft en hoeveel elke map in beslag neemt.
Indien gewenst kunt u daar bestanden verwijderen.