Gedeelde netwerkschijven voor personeelsleden

UGent medewerkers kunnen gedeelde netwerkschijven ("shares") bekomen:

• voor "projectgebonden" opslag van data (bv. voor onderzoeksdoeleinden)
  • niet voor het aanbieden van webpagina's of publieke files
  • DICT staat in voor het opzetten en onderhoud van de server en voorziet back-ups
  • op de shares worden "snapshots" van de data gemaakt. Die zorgen ervoor dat u zelf in staat bent om (oudere versies van) bestanden terug te zoeken. Voor de "vorige versies" (snapshotting) kunt u in totaal 15 weken teruggaan, op basis van de volgende historische snaps:
    • 5 weken aan dagelijkse snapshots
    • 15 weken aan wekelijkse snaphots
  • medewerkers kunnen een netwerkschijf aanvragen via het aanvraagformulier
  • voor uitbreiding quota (de hoeveelheid schijfruimte): stuur een e-mail naar helpdesk@UGent.be

Toegang tot gedeelde netwerkschijven voor personeelsleden ("shares")

Bij het aanvragen van een gedeelde netwerkschijf ("share") geeft de aanvrager op welke gebruikers toegang moeten hebben tot de share.
Nadien kunnen er op vraag gebruikers toegevoegd of verwijderd worden.

Het kan gaan om:

• een statische lijst van gebruikers
  • een dynamische lijst van gebruikers op basis van een LDAP query
  • een AD gebruikersgroep

Enkel deze gebruikers kunnen de share aankoppelen of "mounten"; enkel zij krijgen de share te zien.

Soorten gedeelde netwerkschijven ("shares")