Office 365

Wat?

Office 365 is beschikbaar voor alle studenten en medewerkers van de UGent en biedt volgende mogelijkheden:

• Toegang tot OneDrive for Business: een persoonlijke cloud storage met 1 terabyte aan opslagruimte.
  • Je kan Office 2016 downloaden en installeren op je eigen toestellen
  • Je hebt ook toegang tot de online versie van de Office 2016 toepassingen: Word, Excel, OneNote,...
  • Toegang tot de Yammer pagina's van de UGent (blogs en sociale netwerken).

Hoe?

Surf naar office.ugent.be en geef je UGent e-mailadres in. Vervolgens wordt je omgeleid naar de UGent CAS login pagina. Meld je aan met je UGent loginnaam en wachtwoord. Nadat je bent aangemeld verschijnt een overzicht van alle beschikbare Office 365 apps.

OneDrive for Business

OneDrive for Business kan je zien als de cloud versie van de 'Mijn Documenten'-map. Als je de OneDrive for Business opslagruimte via de Verkenner wilt benaderen of als je bestanden met je lokale computer wilt synchroniseren, heb je de OneDrive for Business client nodig.
Meer info over OneDrive for Business.

Office 2016 installeren

Via Office 365 kan je legaal Office 2016 installeren op maximaal 5 persoonlijke toestellen, bijvoorbeeld je PC, Mac, laptop, tablet,....
Let op: gebruik dit NIET voor Windows PC's van UGent op de werkplek.

Ga naar office.ugent.be en geef je UGent e-mailadres in. Je wordt omgeleid naar de UGent CAS login pagina.
Meld je aan met je UGent loginnaam en wachtwoord.
Klik rechtsboven op 'Install Office 2016'. De software begint automatisch te downloaden.
Klik of dubbelklik op het bestand om het te starten.

install office2016 progress

Start na de installatie één van de Office toepassingen, bijvoorbeeld Word, en klik op 'Sign in'.
Geef je UGent e-mailadres in en klik op 'Next'.
Je wordt omgeleid naar de UGent CAS login pagina.
Meld je aan met je UGent loginnaam en wachtwoord.

Office Online

Met de online versies van de Office toepassingen kan je makkelijk samenwerken aan een document. Een browser is het enige wat je nodig hebt. Het dus is niet nodig om Office te installeren.
Ga naar office.ugent.be en klik op de Word, Excel, PowerPoint of OneNote-tegel om de toepassing te starten.

School of werk account versus persoonlijke Microsoft-account

• UGent biedt Office365 aan, voor studenten en medewerkers. Je hebt er een UGent account voor nodig.
  • Buiten de school of werk context kan je ook een persoonlijke Microsoft account hebben.

Wat is het verschil?

Je UGent school account (voor studenten) of werk account (voor medewerkers) is voor jou aangemaakt door DICT. Je persoonlijke Microsoft account heb je zelf aangemaakt.

Je persoonlijke Microsoft account (Microsoft ID) gebruik je onder andere om op persoonlijke Microsoft toestellen/apps in te loggen, en bijvoorbeeld ook om apps uit de Windows Store te installeren. Met een persoonlijke Microsoft-account krijg je ook toegang tot Microsoft-services, van Office tot Outlook en Skype. Voor meer uitleg lees: https://www.microsoft.com/nl-be/account.

Om informatieveiligheid te garanderen, zijn op je (gedeelde) toestellen extra account(s) nodig.

Goed om weten:

• Misschien heb je al een persoonlijke Microsoft account. Dat is er een waarbij het e-mail adres eindigt op @hotmail.com of @live.be of @live.com of @outlook.com.
  • Als je er geen hebt kan je er een aanmaken via https://signup.live.com/signup (LET OP: Gebruik hier NIET je UGent e-mail adres)
  • Tip: maak een visueel onderscheid. Kies een andere profielfoto en thema voor je persoonlijke Microsoft account en je UGent school/werk account.
  • Voor wie graag meer leest over het onderscheid tussen Work/School Office 365 Accounts en Persoonlijke Microsoft Accounts is er dit (Engelstalig) artikel: Understanding Microsoft Work And Personal Accounts.

Schakelen tussen accounts

Wanneer je meerdere accounts hebt kan je, zowel vanuit de webbrowser als van vanuit een toepassing, tussen accounts schakelen. Meer uitleg hierover vind je in online handleidingen van Microsoft.