Office365

Wat?

Office365 is een cloud pakket van Microsoft met toegang tot online-apps, 1TB opslagruimte op OneDrive for Business plus de voorziening om het Office pakket te installeren op je toestellen.

• Office365 wordt door UGent aangeboden aan studenten en medewerkers.
  • Je hebt een UGent account nodig.
  • Office.ugent.be brengt je naar je gepersonaliseerde UGent Office 365 home pagina
  • De OneDrive for Business opslagruimte wordt beheerd door UGent
  • Je kan op (thuis)toestellen legaal Office 2016 installeren.

Hoe?

Surf naar office.ugent.be en tik je UGent e-mailadres in. Je wordt omgeleid naar de UGent CAS login pagina. Meld je aan met je UGent loginnaam en wachtwoord.

Office365: online apps en OneDrive for Business

Met de online-apps kan je maken, delen en samenwerken vanaf elke locatie. Een browser is het enige wat je nodig hebt. Bij de online-apps vind je de klassieke "Office" toepassingen: Word, Excel en PowerPoint en een aantal andere zoals OneNote.
OneDrive for Business kan je zien als de cloud versie van de 'Mijn Documenten'-map. Als je de OneDrive for Business opslagruimte via de Verkenner wilt benaderen of als je bestanden met je lokale computer wilt synchroniseren, heb je de OneDrive for Business app nodig. Die app moet je voor het eerste gebruik activeren.

Meer lezen

Goed om weten (voor medewerkers): voor e-mail gebruiken we de 'Exchange' omgeving. Documentatie zie: E-mail

Office 2016 installeren op de persoonlijke PC of laptop - voor medewerkers en studenten

Via Office 365 kan je legaal Office 2016 installeren installeren op je toestellen thuis (= privé toestellen, met persoonlijke gegevens).

Let op: gebruik dit NIET voor Windows PC's van UGent op de werkplek.

Vooraf: UGent Notebook of niet?

1. Bij een uitgerolde PC (UGent Notebook actie) kan je eerst informeren of je die opnieuw kan laten uitrollen (zoek op van wanneer je toestel dateert, welk model het is en bel met die info naar de shop. http://helpdesk.ugent.be/shop/). Als dat niet kan, volg je punt 2.
  2. Een ander toestel kan je gelijk zelf aanpakken, aan de hand van onderstaande uitleg.

Vooraf: maak een back-up

We raden je aan om vooraf een back-up te maken van je data. Voor meer uitleg lees zeker: Maak back-ups! (www.safeonweb.be)

Eens je back-up gemaakt is, kan je de Office 2016 installatie doen. Hierbij gebruik je je UGent account.

Stap voor stap

Ga naar https://office.ugent.be en tik je UGent e-mailadres in. Je wordt omgeleid naar de UGent CAS login pagina. Meld je aan met je UGent loginnaam en wachtwoord.

Handleidingen Microsoft Office365

1. YouTube Filmpje: Werken in de cloud met Microsoft Office 365
  2. Wat is het verschil tussen Office 365 en Office 2016?
  3. Office voor bedrijven "Bekijk een overzicht van wat u met Office 365 kunt doen" external link icoon