Profielfoto

De directie Personeel en Organisatie (DPO) beschikt over de pasfoto's van alle personeelsleden. Deze foto's werden gebruikt voor de nieuwe UGent-kaart (personeelskaart) en ze dienen ook als standaard profielfoto voor het online telefoonboek.

Om je profielfoto zelf te beheren, ga je naar Wijziging melden van persoons- of dienstgegevens > Profielfoto telefoonboek.

Je kunt hier zelf een andere profielfoto opladen of de privacyinstellingen aanpassen. We raden je aan om je profielfoto minstens in te stellen op 'intern telefoonboek'. Zo vergroot je de herkenbaarheid onder collega's en kunnen nieuwe collega's zich sneller integreren.

Hoe je profielfoto wijzigen?

Profielfoto

Met het selectievakje bovenaan kan je kiezen om ofwel de pasfoto van de UGent-kaart te gebruiken, of om zelf een foto op te laden. Standaard wordt de pasfoto van je UGent-kaart gebruikt.

Als je in het selectievakje kiest voor de optie 'Zelf een foto kiezen', krijg je het volgende scherm te zien:

Profielfoto kiezen

Klik op de knop 'Bladeren' en selecteer het fotobestand dat je wil gebruiken. Kies een PNG of JPEG bestand dat maximum 500Kb groot is en klik op OK. De naam van het bestand verschijnt. Klik op 'bewaren'. Als het bestand dat je gekozen hebt aan de voorwaarden voldoet, verschijnt het startscherm met je nieuwe profielfoto. Als het bestand niet aan de voorwaarden voldoet, krijg je een foutmelding.

Profielfoto fout

Wil je opnieuw de pasfoto van je UGent-kaart gebruiken, kies dan in het selectievakje de optie 'Foto van de UGent-kaart gebruiken'.

Hoe de privacyinstellingen wijzigen?

Het instellen is heel eenvoudig: selecteer de gewenste optie in de sectie Privacy (zie screenshot) en de aanpassing wordt onmiddellijk doorgevoerd.

Privacy publiek telefoonboek