Bescherm je UGent-account en de login-gegevens

• Hou het wachtwoord van je UGent account strikt geheim.
  • Wijzig je UGent wachtwoord minstens eenmaal per jaar.
  • Kies een sterk wachtwoord (of een wachtwoordzin) volgens het principe "gemakkelijk te onthouden, moeilijk te raden".
  • Gebruik je UGent wachtwoord nooit voor andere, externe diensten: kies daarvoor een ander wachtwoord.
  • Laat je niet vangen door phishing: met een frauduleuze e-mail probeert iemand je jouw gebruikersnaam en wachtwoord te ontfutselen. Ga er niet op in!
  • Vul je UGent inlog-gegevens dus enkel in op de gekende, vertrouwde UGent toepassingen zoals CAS en Athena.
  • Schrijf je wachtwoord nergens op en verstuur het ook niet via e-mail.
  • Geef je login-gegevens niet door aan anderen. Gebruik in plaats daarvan proxy-functionaliteit en gedeelde netwerkschijven (shares).
  • Vergeet niet uit te loggen (of te vergrendelen) als je een toestel een tijdje alleen laat.

Meer praktische tips:

Over het informatieveiligheidsbeleid van de UGent: