Beveilig je apparatuur

Beveilig je desktop, laptop, tablet en smartphone!

• Installeer altijd de laatste updates voor het besturingssysteem (Windows, iOS, Android,...) en de toepassingen (bv. MS Office, Flash Player, Acrobat Reader,...).
  • Gebruik zeker geen besturingssysteem dat niet meer ondersteund wordt door de fabrikant, bv. Windows XP.
  • Gebruik (minstens voor MS Windows) een degelijke anti-malware en laat die geregeld ook een full scan van je toestel doen.
  • Installeer software enkel van betrouwbare bronnen. De officiële app-store bijvoorbeeld.
  • Installeer alleen software die je echt nodig hebt. Andere apps en toepassingen laat je beter achterwege. Die kan je zelfs best verwijderen.
  • Installeer een veiligheidscode op je tablet en smartphone. Meteen een eerste beschermingslaag mocht je toestel gestolen worden.

Meer praktische tips:

Over het informatieveiligheidsbeleid van de UGent: