Bescherm je data

• Open geen bestanden of links die je niet helemaal vertrouwt. Voor je het weet zit je toestel vol malware. Bij een infectie met een gijzelvirus of "cryptoware", een vaak voorkomend probleem, worden al je files ontoegankelijk. Blijf dus alert!
  • Je bent beter af met de schijfruimte/storage aangeboden door DICT dan met eigen harde schijven en USB-sticks. Het netwerk en de centrale systemen van de UGent worden beveiligd door specialisten. De data is automatisch opgenomen in verschillende back-up systemen.
  • Let op: de WWW:-schijf is publiek en wereldwijd toegankelijk! Een kleine menselijke fout kan tot een serieus datalek leiden.
  • Werk zo veel mogelijk met toepassingen van Athena.UGent.be. Zo heb je makkelijk en op een veilige manier toegang tot de centrale schijfruimte.
  • Gebruik externe cloud diensten niet voor persoonsgegevens of vertrouwelijke informatie. Heel veilig en betrouwbaar zijn die diensten niet altijd. Wil je toch gevoelige data in de cloud opslaan? Versleutel dan eerst met cryptografische tools.

Meer praktische tips:

Over het informatieveiligheidsbeleid van de UGent: