Telefonie

Overzicht

• Aansluiting. Via de bekabeling in de lokalen worden de telefoon- en faxtoestellen verbonden met de telefooncentrale. Indien toestellen op een andere aansluiting dienen gekoppeld te worden kan u dit online aanvragen via e-mail naar teladmin@ugent.be.

• Bellen naar UGent-nummers +32 9 264 XXXX kan intern door de laatste 4 cijfers te vormen.
    Bellen naar UGent-nummers +32 9 33 1XXXX kan intern door de laatste 5 cijfers te vormen, dus steeds beginnend met een 1.
    Vanaf welk toestel u belt binnen UGent of via UC maakt geen verschil.

• Antwoordapparaat tijdens vastgelegde verlofdagen.

• Antwoordservice De telefonische antwoordservice is actief. U kan er ingesproken berichten mee beluisteren via uw mailbox.

• Je telefoon doorschakelen naar een ander nummer.

• Contactgegevens voor de Afdeling Netwerk - Telefonie.

• Dringende herstellingen voor telefonie: stuur een mail naar teladmin@ugent.be.

• Faxservice

• Mobiele telefonie: privé abonnementen. Proximus overeenkomst voor individuele medewerkers.

• Mobiele telefonie: professionele abonnementen. Voor vakgroepen en diensten heeft de Associatie Universiteit Gent een contract afgesloten met Proximus voor het leveren van mobiele telefoniediensten.

• Mobiel werken met Vodafone Mobile Connect - Proximus: UMTS/GPRS-kaart (en bijbehorende sim-kaart).

• Telefooncentrale: functionaliteiten voor de gebruikers

• Telefoonconferenties (afdeling Onderwijstechnologie, Multimedia): telefoonconferentieruimtes aan de UGent, telefoonconferentiebrug aanvragen bij meer dan 2 externe gesprekspartners, telefoonconferenties via videoconferentieapparatuur.

• Toestel aanschaffen of vervangen. Om een telefoontoestel aan te schaffen of te vervangen, neemt u contact op via e-mail met teladmin@ugent.be.

• Toestellen: handleidingen (Openstage, Optipoint)

• UC (Unified Communications) aan de UGent: opzoeken en opbellen van correspondenten in het centrale telefoonboek, inkomende en uitgaande telefoonoproepen organiseren, antwoord-service, "Presence", opzetten van conference calls met zowel interne als externe partijen.

Conferenties: vergaderen op afstand

Naast telefoonconferenties, bieden we ook andere opties om "virtueel" te vergaderen.