Afbouw SSID "UGentnet"

Tot nog toe kon u binnen UGent draadloos verbinden met de SSID "UGentnet". Vervolgens diende u een VPN-verbinding op te zetten om toegang te krijgen tot het interne netwerk van de Universiteit Gent.

DICT zal het gebruik van de SSID "UGentnet" afbouwen. Dat wil zeggen dat de SSID niet meer beschikbaar zal zijn. De plaatsen waar UGentNet momenteel het minst gebruikt wordt, zijn eerst aan de beurt.

Wat zijn nu de gevolgen?

Voor iedereen:

• Wenst u gebruik te maken van draadloos internet aan UGent, gebruik dan Eduroam. U heeft hiervoor geen VPN client nodig.

• Let op: het is mogelijk dat u hiervoor vooraf uw wachtwoord moet wijzigen. Lees daarom eerst: Eduroam voor UGent-personeel en -studenten.

Voor studenten in studentenhomes:

• Studenten in studentenhomes kunnen enkel verbinding maken met Eduroam op het moment dat ze de bandbreedtebeperkingen bij gebruik van VPN respecteren.

• Als ze de toegestane volumes overschrijden, kunnen ze geen verbinding maken met Eduroam en ook niet meer met UGentNet (gecombineerd met een VPN-verbinding tegen verlaagde snelheid).

Bij het overschrijden van het toegestane volume valt de mogelijkheid om draadloos te verbinden dus weg.

Tips

1. Om te voorkomen dat uw toestel probeert om opnieuw verbinding te maken met 'UGentNet', kunt u het netwerk beter "vergeten". Dat doet u via de Wifi instellingen op uw toestel.

2. Voor bezoekers die niet afkomstig zijn van een tot Eduroam aangesloten instelling is er internet toegang via UGentGuest.