Via bedraad netwerk aansluiten op UGentNet

Personeel van vakgroepen en directies, in UGent-gebouwen, sluiten hun computer via een UTP-kabel aan op het netwerk.

Windows PC's geleverd door UGent zijn automatisch geïnstalleerd via het "rollout"-systeem. Op deze toestellen is alle nodige software aanwezig.

Vooraf moet een toestel geregistreerd worden (zie: ip-registratie)!

Ook moeten de IP-instellingen (IP-adres en DNS-serveradres) zo ingesteld staan dat ze automatisch worden toegewezen. Meestal zal dit standaard al juist staan.

Windows 8
Ga naar 'Configuratiescherm' - 'Netwerk en internet' - 'Netwerkcentrum' - 'Ethernet' - 'Eigenschappen' - Geef de Administrator login en wachtwoord - klik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) zodat deze geselecteerd wordt - 'Eigenschappen' - selecteer 'Automatisch een IP-adres laten toewijzen' en 'Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen' - sluit de vensters af via OK.

Windows 7
Ga naar 'Start' - klik op 'Configuratiescherm' - klik dan op 'Netwerk en internet' - klik dan op 'Netwerkcentrum' - klik dan op 'Adapterinstellingen wijzigen' (aan de linker kant op uw scherm)- klik dan met uw rechtermuisknop op de betreffende LAN-verbinding - klik dan op 'Eigenschappen' - klik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) zodat deze geselecteerd wordt - klik dan op 'Eigenschappen' - selecteer 'Automatisch een IP-adres laten toewijzen' en 'Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen' - sluit de vensters af via OK.