Cisco AnyConnect Secure Mobility VPN

Indien u over deze VPN client een probleem meldt aan de helpdesk gelieve dan te vermelden dat het over de AnyConnect Secure Mobility client gaat.

1. Zorg dat u uw wachtwoord kent.

2. Installeer de UGent Cisco AnyConnect Secure Mobility VPN client

Download de laatste versie van de AnyConnect Secure Mobility VPN client-software.
    Voor Windows is dit een Microsoft Installer-pakket (.msi).
    Voor Mac OS is dit een .dmg bestand.
    Vanaf Mac OS X 10.11.3 is dit een .dmg bestand.
    For MacOSX 10.11.3 it is a .dmg file.
    Voor Linux (64bit) is dit een .tar.gz bestand.

3. Na de installatie moet u uw computer herstarten.

4. Gebruik van de VPN-verbinding

Bij het opstarten verschijnt het VPN client icoon rechtsonder in de taakbalk (system tray).

• Vul 'asavpn.ugent.be' in in het vakje naast de 'Connect'-knop, zoals op de afbeelding. Klik hierna op 'Connect'.

asavpn_win8_01

• Vul uw gebruikersnaam en uw wachtwoord in.
    • Om u de VPN-connectie af te sluiten afsluiten, dubbelklikt u op het VPN client icoon en kiest u voor Disconnect.

Tip: Zet de VPN-verbinding uit als u die niet nodig heeft.
    Hou ook rekening met de Bandbreedtebeperkingen bij het gebruik van VPN.
  5. VPN client automatisch opstarten

U kunt de VPN client automatisch laten opstarten.
    • Open de VPN client en klik links onderaan op het tandwieltje.
    • Ga naar het "preferences" tabblad.
    • Vink het vakje connect on start-up aan.

asavpn_win8_02

6. Mogelijke foutmeldingen AnyConnect Secure Mobility VPN

Foutmeldingen bij installatie en gebruik van de UGent Cisco AnyConnect Secure Mobility VPN.