VPN op Chromebook

Tip: wenst u gebruik te maken van draadloos internet aan UGent, gebruik dan Eduroam. U heeft hiervoor geen VPN client nodig. Zie: Draadloze aansluiting voor personeel op UGentNet.

Opzetten en gebruik van AnyConnect VPN op Chromebook

VPN instellen op een Chromebook kan op verschillende manieren. Hieronder staat de werkwijze voor de Cisco AnyConnect VPN-app gedocumenteerd.
Voor een overzicht van alle oplossingen lees : VPN's (Virtual Private Networks) instellen

Installeer de laatste versie van de AnyConnect VPN App.

U hoeft verder niks in te vullen. Hieronder vindt u schermafdrukken van de instellingen en het gebruik van de app.

Wanneer de VPN verbinding gemaakt is ziet u het volgende:

Tip: Zet de VPN-verbinding uit ("Disconnect") als u die niet nodig heeft.

Opzetten en gebruik van Network File Share for Chrome OS

Om netwerkschijven te kunnen aankoppelen of "mounten" op uw Chromebook is een tweede plugin nodig: de Network File Share for Chrome OS. Die moet u gewoon installeren.
Tip: vergeet niet on de om VPN af te zetten voor een vlotte installatie van de plugin.

Om verbinding te maken met uw netwerkschijven vult u hetzelfde netwerkpad in als voor Mounten op een Windows toestel, plus uw UGent gebruikersnaam en wachtwoord.
Hieronder vindt u schermafdrukken van de instellingen en het gebruik van de app.

MS Office documenten op Chromebook

Office documenten kunnen zonder probleem in de browser worden geopend.

Word document openen:

Word document bewerken: