VPN op iPhone/iPad

Zorg dat u uw VPN-wachtwoord kent.

Configuratie profiel

U kan UGentVPN automatisch installeren door het configuratie profiel te openen op uw iPod/iPhone/iPad.

Let wel: U moet hiervoor e-mail kunnen ontvangen of naar deze pagina kunnen surfen. Dit kan draadloos via UGentNet, of via een draadloze verbinding (WiFi) thuis of aan de hand van een 3G verbinding.

• Via e-mail:
    1. Stuur een mail met het configuratie profiel in bijlage naar uzelf.
    2. Open deze e-mail op uw iPod/iPhone/iPad.
    3. Open de bijlage. Er wordt gevraagd om het installatieproces te starten. Volg de instructies en het configuratie profiel wordt geïnstalleerd.
  • Via het web:
    1. Surf met uw iPod/iPhone/iPad naar de huidige pagina.
    2. Klik op configuratie profiel
    3. Er wordt gevraagd om het installatieproces te starten. Volg de instructies en het configuratie profiel wordt geïnstalleerd.

Configuratie profielen worden aangemaakt met het iPhone-configuratieprogramma ("iPhone Configuration Utility").
Voor meer info consulteer iPhone Support extern en iPad Support extern.

Handmatig

voor iPhone 2.0

Stap 1
Zorg ervoor dat u verbinding heeft met een draadloos netwerk. Ga vervolgens naar instellingen via het home screen. Duw daarna op het tabblad 'algemeen', vervolgens op 'netwerk' en daarna op 'VPN'.

Stap 2

Eens u in het tabblad van 'VPN' aangekomen bent, kan u vervolgens 'voeg VPN-configuratie toe..' selecteren. U komt terecht op een scherm waar u de gegevens voor de verbinding moet invullen. Als eerste heeft u bovenaan de keuze tussen drie verbindingstypes (L2TP,PPTP en IPSec). De laatste, IPSec, is nieuw toegevoegd aan de 2.0 software upgrade. Het is dan ook deze die we zullen gebruiken. Selecteer dus eerst en vooral bovenaan 'IPSec' en u zal het Cisco logo zien verschijnen. Onder het logo dienen volgende gegevens ingevuld te worden:

• Beschrijving: VPNUGent
  • Server: rtrvpn.UGent.be
  • Account: uw UGent login
  • Wachtwoord: uw VPN-wachtwoord
  • Gebruik certificaat: grijs laten (= uit)
  • Groepsnaam: ipsecclient
  • Geheim: cisco123
Druk op bewaar om deze instellingen op te slaan. De VPN-verbinding is geconfigureerd. Door bovenaan de knop te verschuiven kan u de VPN-verbinding activeren.

voor iPad

De werkwijze is dezelfde als voor iPhone.

• Op je iPad: Instellingen > Algemeen > Netwerk > VPN > Voeg VPN-configuratie toe.
  • Kies IPSec
  • Vul de instellingen in zoals voor de iPhone (hier boven)
  • Zet tenslotte de VPN-schakelaar op aan.