VPN op smartphones

Tip: wenst u gebruik te maken van draadloos internet aan UGent, gebruik dan Eduroam. U heeft hiervoor geen VPN client nodig. Zie: Draadloze aansluiting voor personeel op UGentNet.

De hieronder vermelde toestellen worden door de helpdesk DICT niet ondersteund.
Op deze pagina vindt u nuttige feedback van UGent studenten en medewerkers.

Zorg dat u uw VPN-wachtwoord kent.

Om de configuratiegegevens in te vullen zult u de de handleiding van uw toestel nodig hebben, of specifieke info over het mobiele besturingssysteem van uw toestel.

De VPN UGent instellingen zijn de volgende:

• Serveradres/Host: rtrvpn.UGent.be
  • Groepsnaam/GroupName: ipsecclient
  • wachtwoord/password: cisco123
  • Geef uw UGent loginnaam op en bijhorend VPN-wachtwoord in.

Android smartphones

Om een VPN-verbinding op te kunnen zetten, dient u vooraf eenmalig de VPN client te configureren. De geïntegreerde VPN client die u op uw Android telefoon vindt, doet het in sommige gevallen niet, voornamelijk bij lagere Android versies. Voor de nieuwste versies zijn er veel verbeteringen gebeurd aan de ingebouwde VPN-client.

Voor toestellen vanaf Android 4.0, kunt u AnyConnect ICS+ van Cisco Systems uit de Google Play Store installeren. Gebruik volgende instellingen.: VPN server: asavpn.ugent.be Certificate: automatic

Voor oudere Android versies: Cisco Anyconnect (met zelfde instellingen als hierboven) is beschikbaar voor:

Voor oudere Android versies: er zijn een aantal IPSEC VPN-clients op de markt, maar om deze te gebruiken moet u uw Android-telefoon "rooten", wat we u omwille van de techniciteit zeker niet aanraden.