CAS (Centrale Authenticatie Service): introductie

Wat is CAS? Wat is centrale login?

CAS is de Centrale Authenticatie Service van Universiteit Gent. Via CAS kan u zich op beveiligde UGent-webpagina's aanmelden met uw UGent account of externe account.

Dankzij CAS dient u zich maar één keer aan te melden voor de meeste webtoepassingen binnen de UGent.

Hoe lang blijf ik aangemeld?

Een aangemelde sessie duurt maximaal 8 uur. Als u zich nadien op een nieuwe service wenst te registeren, moet u opnieuw aanmelden via CAS.

Hoe kan ik me volledig afmelden?

U kunt volledig zich afmelden door:

Als u problemen ondervindt met Macintosh kan dit mogelijk een oplossing bieden.

Vragen of problemen?

Indien u vragen heeft of problemen ondervindt bij het aanmelden, kunt u deze stappen uitvoeren:

• Meld u volledig af (zie bovenstaande).
  • Probeer om opnieuw aan te melden.

U heeft een externe account? Lees ook de vragen over een externe account.

Als u hierna nog problemen ondervindt, gelieve de helpdesk te contacteren.

Foutmeldingen

Contacteer de helpdesk wanneer u een van deze foutmeldingen krijgt.

• Wanneer uw gebruikersgegevens te vaak herhaaldelijk worden ingegeven in een korte tijd. Het systeem concludeert dat iemand probeert om illegaal toegang te krijgen.
    Te veel aanmeldingen in een te korte tijdspanne voor <gebruiker login>
  • Wanneer een webtoepassing u te vaak naar de CAS login pagina (terug)stuurt.
    Te veel login aanvragen in een te korte tijdspanne van <url webtoepassing>