Problemen en foutmeldingen

Persoonlijke website niet bereikbaar

Als uw persoonlijke website (http://users.ugent.be/~gebruikersnaam) niet bereikbaar is, kan u o.a. volgende foutmeldingen krijgen:

'Object niet gevonden! Error 404'

Als u de url of het internetadres van de website niet correct heeft ingevoerd, krijgt u de volgende foutmelding te zien: 'Object niet gevonden! Error 404'

Verifieer of uw gebruikersnaam correct is en dat de url van de vorm http://users.ugent.be/~gebruikersnaam is.

'Toegang verboden! Error 403'

De foutmelding 'Toegang verboden! Error 403' verwijst naar de UNIX-permissies van uw persoonlijke webruimte. Als dit probleem zich voordoet, kunt u dit makkelijk oplossen door een index-bestand (index.html index.cgi index.php) op uw webruimte te zetten.

Zorg ervoor dat de bestandsnaam van uw index-bestand met kleine letters is geschreven want de bestandsnamen zijn hoofdlettergevoelig omdat het UNIX-servers zijn. Als u bijvoorbeeld een bestand met bestandsnaam Index.html in uw WWW-map plaatst, zal dit niet worden weergegeven en krijgt u nog steeds een foutmelding te zien.

Als u geen index-bestand online plaatst en u wilt gebruik maken van fancy indexing, d.w.z. u wilt een lijst van bestanden te zien krijgen als u naar de hoofdmap van uw webruimte surft, dan moet u de permissies voor deze map aanpassen.

Standaard zijn de permissies van de WWW-map zo ingesteld dat fancy indexing niet mogelijk is. Om van fancy indexing te kunnen gebruikmaken, moet u ervoor zorgen dat de WWW-map world readable is. U kan dit doen door middel van het commando chmod o+r WWW.

Voor meer info over UNIX-permissies, surf naar de pagina over het beveiligen van een account.