Inloggen met SSH

Met ssh kunt u inloggen op een server van op afstand. Vervolgens kunt u gebruik maken van de server door commando's eigen aan die computer in te geven. Op die server moet een ssh server programma actief zijn (bvb. sshd).

Protocol

Secure SHell (SSH) is het protocol dat zorgt voor de encryptie van de data, waardoor uw wachtwoord en de data niet kan worden onderschept.

SSH kan ook voor beveiligde bestandsoverdracht gebruikt worden, bv. door middel van het scp programma