Problemen bij gebruik van Athena

De Citrix Workspace App verwijderen en opnieuw installeren

U dient de Citrix Workspace niet te verwijderen voor herinstallatie.
Download en installeer de Citrix Workspace App.

Indien u echter problemen ondervindt met de upate van de Citrix Workspace app kan u de workspace toch forceren te installeren. Voeg gewoon de installatieschakelaar "/forceinstall" toe terwijl u het installatieprogramma uitvoert via de opdrachtregel, zoals hieronder wordt weergegeven:

CitrixWorkspaceApp.exe /forceinstall

De Citrix Workspace App is geïnstalleerd maar applicaties openen op Athena lukt niet

Als u de browser nu herstart zou u de programma's op Athena moeten kunnen openen.

Foutmeldingen bij het surfen naar de Athena site

Foutmeldingen bij het aanmelden op Athena

Bij het inloggen krijgt u volgende foutmelding:

Foutmeldingen bij het opstarten van een applicatie

Het verkeerde programma opent (bv. Notepad, Word,..) omdat de.ica-bestanden niet correct gekoppeld zijn ..

Dit is omdat de .ica bestanden niet correct gekoppeld zijn aan de Citrix Connection Manager.

Oplossing

De S-schijf is niet zichtbaar in de linkerkolom van de File Explorer op Athena

Oplossing U kan dit eenvoudig oplossen door in de linkerkolom op "This PC" te klikken, dan krijgt u rechts de icoontjes van alle netwerkverbindingen te zien, en als u dan op S: klikt komt die schijf erbij aan de linkerkant.

Als de S: niet onmiddellijk verschijnt aan de rechterkant, moet je een paar minuten wachten en dan vernieuwen door "Ctrl" + R tegelijk in te duwen op het toetsenbord.

Toegang tot lokale schijven

Toegang tot de lokale C:\ schijf is nog enkel mogelijk via \\Client\C$\. U kunt geen gebruik meer maken van "C:\" als rechtstreekse verwijzing. Bijvoorbeeld: \\client\C$\users\naam\test.xls komt in de plaats van C:\users\naam\test.xls

Bewaar uw gegevens bij voorkeur op centrale schuifruimte: ofwel op gedeelde schijfruimte (shares) of op uw persoonlijke homedrive (H-schijf). Dit werkt in combinatie met Athena veel sneller dan opslaan op een lokale schijf. Bovendien wordt centrale schijfruimte door DICT geback-upt. Zelfs indien er iets verkeerd loopt met uw PC, verliest u geen bestanden.

Athena op Linux

Afdrukken vanuit een applicatie

Mijn printer staat niet langer gedefinieerd zodat ik niet meer vanuit de programma's in Athena kan printen.

OplossingWaarschijnlijk is uw standaardprinter gewijzigd. Ga hiervoor naar start - printers en faxapparaten - in deze lijst drukt u rechts op de gewenste standaardprinter en stel deze terug in als standaardprinter - daarna athena opnieuw opstarten.

Knippen en plakken tussen toepassingen

Knippen en plakken tussen toepassingen die lokaal (= op uw computer) draaien en toepassingen die draaien op Athena ( = centrale servers) vormt normaal geen probleem. Het kan echter in uitzonderlijke gevallen mislukken. Ook knippen en plakken (via menu's of toetsencombinaties Ctrl-X, Ctrl-C, Ctrl-V) tussen verschillende servers in het Citrix Connection Center kan soms mislopen. Voor meer uitleg lees: Het Citrix Connection Center

Als knippen en plakken tussen toepassingen niet (naar behoren) werkt, volstaat het meestal om uw computer te herstarten.

Verkeerde keyboard layout voor Mac en Linux

Indien auto detectie niet werkt, zal u zelf de keyboard layout op Mac / Linux moeten instellen.

Oplossing Qwerty
------
Mac OS X: "KeyboardLayout=US" in config file "/Users/User/Library/Application Support/Citrix Receiver/Config"
Linux: "KeyboardLayout=US" in config file ~/.ICAClient/wfclient.ini and /usr/lib/ICAClient/config/wfclient.ini for future users

Azerty
------
Mac OS X: "KeyboardLayout=Belgian Dutch" in config file "/Users/User/Library/Application Support/Citrix Receiver/Config"

De AltGr toets en ctrl-alt-toetsencombinatie functioneren niet

De alt gr toets en ctr-alt-toetsencombinatie functioneren niet in alle toepassingen van de athena.

OplossingMogelijks starten de Athena-toepassingen op met de Java Client i.p.v. met de Citrix Client. Klik bovenin het kader van Athena op het icoontje met het vergrootglas en daarna op de knop "clients detecteren". Klik vervolgens op 'reeds geïnstalleerd'. Probeer daarna opnieuw een toepassing te openen en kijk of de toetsencombinaties reeds werken.
Indien niet herhaal dan deze procedure maar kies voor 'download' i.p.v. 'reeds geïnstalleerd'. Download de Citrix Client, installeer hem en herstart daarna uw Browser (Internet Explorer of Mozilla Firefox).

De CTRL + SHIFT + pijltje links/rechts toetsencombinaties functioneren niet in Microsoft programma's.

De CTRL + SHIFT + pijltje links/rechts toetsencombinaties (om bijvoorbeeld een woord te selecteren) functioneren niet in Microsoft programma's.

Bijkomende info

Oplossing Reset de Citrix Receiver. Klik op "Reset Receiver"
Citrix Receiver Adv Pref
Bij de keyboard instellingen: selecteer de tweede optie 'No, I will use the keyboard layout provided by the remote server.'
Citrix Receiver Local Keyb Layout

SPSS output wordt niet getoond of zwarte schermen als resultaat

Gebruik Shift-F2 om het scherm opnieuw op te bouwen. SPSS verschijnt in een nieuw venster. Via Shift-F2 keert u terug naar normale weergave met behoud van uw data.