Agenda's naast elkaar weergeven (voor medewerkers)

Zonder externe software lukt synchroniseren tussen Google en Exchange Agenda's niet. We raden onderstaande oplossingen aan. Deze laten u toe om verschillende agenda's te overzien vanuit 1 plek.

Op mobiele toestellen: meerdere accounts op 1 toestel

Op mobiele toestellen is het eenvoudig om meerdere (e-mail)accounts naast elkaar te gebruiken.

(Voorbeeld op Android)

Als je op Android toestel (naast je Google account) de Outlook/Exchange account voor UGent toevoegt, kan je in de Agenda app de verschillende agenda's naast elkaar gebruiken.

Om een account toe te voegen op uw toestel, gebruikt u best de handleiding bij uw toestel. De werkwijze is dezelfde als voor E-mail op mobiele toestellen.

UGent instellingen voor de 'Exchange' omgeving (voor medewerkers):

Op laptop/vaste computer: internetagenda's

Een internetagenda is een agenda die je ophaalt van een website en weergeeft in je agenda. Internetagenda's worden automatisch bijgewerkt. Veel scholen, sportclubs en andere organisaties bieden hun agenda aan via het internet. Internetagenda's gebruiken de iCalendar-indeling en de bestandsextensie .ics.

Hoe?

Let wel:

Als je bijvoorbeeld je persoonlijke Google agenda publiceert, kan je de privé-URL's gebruiken om die agenda in Outlook weer te geven. Omgekeerd kan je je persoonlijke Exchange agenda van UGent publiceren en die weergeven in je Google agenda.

Een agenda publiceren op het internet

In Google Agenda

1. In de linkerkolom staat naast Mijn agenda's een "uitvouw" icoontje. Klik hierop en kies "Instellingen".
  2. Klik vervolgens op de naam van de agenda die je in Exchange wilt weergeven.
  3. Op deze pagina zie je onderaan "Privéadres". Klik op de groene ICAL button en kopieer de opgegeven link.

De url wordt getoond met deze instructies: "Gebruik het volgende adres om je agenda te openen vanuit andere toepassingen. Je kunt het adres kopiëren en in elke agendatoepassing plakken waarin de iCal-indeling wordt ondersteund."

Op Exchange

1. Open Microsoft Outlook.
  2. Zet Outlook in de 'Agenda'-modus, door op 'Agenda' te klikken, links onderin het scherm.
  3. Klik op je persoonlijke agenda.
  4. Klik in de balk bovenaan op 'Online Publiceren'
  5. Klik op 'Deze Agenda publiceren/Publish this Calendar'
  6. Kopieer de opgegeven link bij "Link om zich te abonneren op deze agenda"
    http://owa.ugent.be/owa/calendar/.../...../calendar.ics

Op Mac

Publieke agenda's kunnen worden bekeken door Mac gebruikers en Windows gebruikers met Outlook (of elke andere agenda applicatie die het iCalendar formaat ondersteunt.)

1. Ga naar iCloud.com en log in met je Apple ID.
  2. Ga naar Agenda.
  3. Maak een agenda aan (of gebruik een bestaande agenda), klik op het waaier symbool en kies voor 'Publieke Agenda'.
  4. Klik vervolgens op 'E-mail link '
  5. Voer de namen (of de e-mail adressen) van de personen die de agenda mogen bekijken.

Alle personen die worden uitgenodigd krijgen per e-mail een uitnodiging met een (URL) link waar op kan worden geklikt om toegang te krijgen tot de Openbare Agenda. De personen die je uitnodigt kunnen de agenda wel zien, maar ze kunnen er geen wijzigingen in aanbrengen.

Een abonnement op een agenda nemen

Op Exchange

1. Open Microsoft Outlook.
  2. Zet Outlook in de 'Agenda'-modus, door op 'Agenda' te klikken, links onderin het scherm.
  3. Rechtsklikken op "Overige agenda's/Other Calendars" en kiezen voor "Agenda toevoegen/Add Calendar" -> "Van internet / From Internet"
  4. Plak hier de URL die je in de Google Agenda kopieerde in het tekstvak en klik op 'OK'.
  5. Outlook zal vragen of je de internetkalender wilt toevoegen. Klik op 'Ja' om je te abonneren.
  6. De agenda wordt toegevoegd aan het navigatiedeelvenster, onder Andere Agenda's/Other Calendars. Je kan de agenda selecteren om deze toe te voegen aan of te verwijderen uit je agendaweergave.

In Google Agenda

1. In de linkerkolom staat naast Andere agenda's een "uitvouw" icoontje. Klik hierop en kies "Toevoegen via URL".
  2. Plak hier de URL die je in de Exchange Agenda kopieerde in het tekstvak en klik op 'Agenda Toevoegen'. De agenda zal automatisch worden bijgewerkt.

Op Mac

Internetagenda's toevoegen via (URL) link.

1. Dubbelklik op de URL en de Agenda-app op de Mac wordt gestart. Je hoeft daarna alleen nog op de knop 'Abonneer' te drukken.
  2. De Agenda-app op de Mac synchroniseert met de Agenda-app op de iPhone, dus daar zullen de items ook verschijnen.

Internetagenda's toevoegen via Agenda/Abonneer.

1. Plak de iCalendar link in het veld URL Agenda en klik op Abonneer.
  2. Kies bij Werk automatisch bij voor de optie Elke 5 minuten en klik OK.

Gerelateerde inhoud