Distributielijsten

Distributielijsten

Wat is een distributielijst?

Een distributielijst is een e-mailadres dat doorstuurt naar één tot maximum 5 bestaande UGent e-mailadressen. Wanneer men een bericht verzendt naar een distributielijst wordt dit naar alle geadresseerden in de distributielijst gestuurd. Zo heeft u een e-mailadres dat nauwer verbonden is met uw vakgroep of erkende vereniging binnen UGent

Een andere optie is de shared mailbox. Dit is een extra, gedeelde mailbox die door meerdere UGent personeelsleden wordt gebruikt. Om regelmatig berichten te versturen naar een lijst van e-mailadressen, kunt u ook gebruik maken een mailinglijst.

Voor wie?

Distributielijsten kunnen worden aangevraagd worden door personeelsleden, voor vakgroepen of erkende verenigingen. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor het organiseren van een congres of voor tijdelijke projecten.

Distributielijsten kunnen niet worden aangevraagd voor VZW's of commerciële activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks iets met de Universiteit te maken hebben.

Wilt u een account aanvragen voor een erkende studentenvereniging, dan kunt u terecht bij de Dienst Studentenactiviteiten.

Hoe een distributielijst aanvragen?

Om een distributielijst te bekomen volstaat het een e-mail naar de helpdesk te sturen met volgende info:

  • de gewenste naam, bv. systemen@UGent.be (er mag slechts 1 punt voorkomen in het gedeelte voor de @)
  • de e-mailadressen van de personen naar wie dit adres moet verwijzen; alleen interne @ugent.be adressen zijn toegelaten (indien er meer dan 5 gebruikers zijn mag u de gebruikersnamen opgeven in het opmerkingsveld)
  • de verantwoordelijke voor deze distributielijst (personeelslid van UGent)
  • een korte omschrijving van uw organisatie

Opmerking: wijzigingen aan reeds bestaande distributielijsten kunnen enkel conform de hoger vermelde voorwaarden.