Distributielijsten

Wat is een distributielijst?

Een distributielijst is een e-mailadres dat doorstuurt naar één tot maximum een 10-tal bestaande e-mailadressen. Wanneer men een bericht verzendt naar een distributielijst wordt dit naar alle geadresseerden in de distributielijst gestuurd. Zo heeft u een e-mailadres dat nauwer verbonden is met uw vakgroep of erkende vereniging binnen UGent

Een andere optie is de shared mailbox. Dit is een extra, gedeelde mailbox die door meerdere UGent personeelsleden wordt gebruikt.
Om regelmatig berichten te versturen naar een lijst van e-mailadressen, kunt u ook gebruik maken een mailinglijst. Ook te verkiezen wanneer de lijst van geadresseerden regelmatig wijzigt.

In tegenstelling tot een shared mailbox kan u bij een distributielijst en een mailinglijst de e-mails ook laten doorsturen naar externe e-mail adressen.

Voor wie?

Distributielijsten kunnen worden aangevraagd worden door personeelsleden, voor vakgroepen of erkende verenigingen. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor het organiseren van een congres of voor tijdelijke projecten.

Distributielijsten kunnen niet worden aangevraagd voor VZW's of commerciële activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks iets met de Universiteit te maken hebben.

Wilt u een account aanvragen voor een erkende studentenvereniging, dan kunt u terecht bij de Dienst Studentenactiviteiten.

Hoe een distributielijst aanvragen?

Een distributielijst kan aangevraagd worden via het aanvraagformulier.

Hou daarbij rekening met het volgende:

Opmerking: wijzigingen aan reeds bestaande distributielijsten kunnen enkel conform de hoger vermelde voorwaarden.