Agenda's gebruiken

Agenda's delen en beschikbaarheid controleren (voor medewerkers)

Zie ook: Handleidingen Microsoft Outlook

Instellen van het toestemmingsniveau

Wanneer u uw agenda deelt, kan de andere persoon uw agenda lezen. Als u anderen bijvoorbeeld ook afspraken wilt laten toevoegen, moet u het toegangsniveau aanpassen.

Instellen van wat je deelt

Alles uit het verleden Privé markeren

Als u al jaren op Exchange een agenda bijhoudt maar die vroeger niet deelde kunt u alles uit het verleden Privé markeren.

Werkwijze:

Een uitnodiging sturen naar een persoon met wie u een agenda wilt delen.

U stuurt een uitnodiging naar de persoon met wie u de agenda wilt delen.

Hoe voeg ik de agenda van iemand anders OF een "resource" agenda toe aan mijn agendaweergave?

Een "resource" agenda is een agenda voor een resource, zoals een dienstfiets, een auto, een beamer, een wetenschappelijke apparaat, een spreekkamer of kleine vergaderzaal, enz. welke gereserveerd kan worden.

U ontving een uitnodiging van een andere gebruiker die met u een agenda wil delen.

Als u een uitnodiging hebt ontvangen om de agenda van iemand anders te delen, kunt u de koppeling in de uitnodiging selecteren om hun agenda toe te voegen aan uw agendaweergave.

De agenda wordt toegevoegd aan het navigatiedeelvenster, onder Gedeelde Agenda's (Shared Calendars).

Zelf de gedeelde agenda van een andere gebruiker of een "resource" agenda zoeken

U kunt ook naar uw eigen Agenda gaan om de agenda's van andere mensen toe te voegen aan uw weergave.

De agenda wordt toegevoegd aan het navigatiedeelvenster, onder Gedeelde Agenda's (Shared Calendars).

Nadat u nog een agenda hebt toegevoegd, kunt u de agenda selecteren om deze toe te voegen aan of te verwijderen uit uw agendaweergave. U kunt ook het contextmenu gebruiken om de agenda een andere naam te geven, de kleur van de agenda te wijzigen of de agenda uit uw weergave te verwijderen.

Via owa.ugent.be de beschikbaarheid van een andere Exchange-gebruiker bekijken

Vervulgens kunt u de beschikbaarheid van de persoon (of het lokaal) dag per dag bekijken. Let wel: dit werkt enkel voor personen en lokalen in de 'Exchange' omgeving.

De agenda van een andere Exchange-gebruiker bekijken in de browser

Gebruik een url zoals hieronder. U kunt hoofdletters en kleine letters gebruiken.
Let wel: dit werkt enkel voor personen in de 'Exchange' omgeving.

Andere agenda's koppelen