Spam melden

U kan e-mail berichten ontvangen die spam zijn maar die niet als spam herkend werden. En dus in het subject niet getagd werden met [spaml].

Spam die niet gedetecteerd werd, kan worden gerapporteerd. Zo helpt u mee aan het verfijnen van het systeem.

Spam-berichten in bijlage doorsturen

Verstuur het spam-bericht als bijlage bij een nieuw bericht, naar spam@ugent.be
met als subject "spam".

of (enkel voor studenten)

Via webmail: u selecteert het spam-bericht en klikt op 'Spam'.

De reden dat de e-mails als bijlage moeten worden verstuurd en niet gewoon geforward mogen worden, is dat wanneer een bericht als bijlage wordt doorgestuurd automatisch de full headers worden meegestuurd. Daarin bevinden zich o.a. de routinggegevens nodig voor de verwerking door de spamdetectiesystemen. Tevens is er bij 'als bijlage doorsturen' geen risico dat het bericht door spamfiltering wordt tegen gehouden.

Wat doet DICT?