Incidenten en wijzigingen

Nieuwe GNS omgeving

23-03-2022 14:00
25.03: er is iets mis gegaan waardoor de H-schijf en andere netwerkschijven momenteel niet bereikbaar zijn.
Op Athena is het sinds 9u05 terug mogelijk de netwerkschijven aan te spreken.
Update 9u45: de netwerkschijven zijn terug beschikbaar.
Update 10u30: er doen zich toch nog problemen voor bij gebruik via Athena
Update: opgelost.

Vrijdag 25.03 schakelen we rond 8u over naar de nieuwe GNS (Global Namespace) omgeving, ook wel gekend als de 'S:' schijf op Windows. De oude omgeving blijft nog een 2-tal weken online zodat bestaande connecties vlot kunnen overgaan naar de nieuwe. De minimale SMB versie wordt SMBv3. Bij testen waren er geen problemen met een up-to-date Windows 10, Windows 11, macOS, Debian 11, RHEL 7, RHEL 8, Ubuntu 20.04 (LTS). Bij de meeste eindgebruikers zal dit transparant verlopen. Enkel bij Linux is het aan te raden een unmount en nadien een mount te doen van CIFS shares, zodat deze connecties overschakelen naar het nieuwe IP adres. Bij eventuele problemen met Windows clients zou een herstart van de workstation service of de volledige computer de meeste problemen moeten oplossen.
Terug naar het overzicht