DICT nieuwsberichten

Remote desktop via VPN en Athena

01-08-2020 09:59
Naar aanleiding van recente pogingen tot hacking is File Explorer op Athena uitgeschakeld.
Je bestanden blijven toegankelijk door ze te openen via de andere programma’s op Athena, bv. MS Word. Je krijgt dan je mappen en bestanden te zien zoals in File Explorer.
Een alternatieve werkwijze is een verbinding maken met je netwerkschijven via het programma File Explorer (Verkenner) dat op je computer draait. Je moet dan eerst een VPN-verbinding maken. Lees meer over het ‘mounten’ van netwerkschijven
  Enkele UGent-accounts werden uit voorzorg door DICT geblokkeerd.
Indien je account geblokkeerd werd kan je deze zelf terug activeren door eerst een nieuw wachtwoord in te stellen en vervolgens contact op te nemen met de helpdesk via (09 264) 47 47 voor het deblokkeren van je account.

Ook de mogelijkheid om RDP-sessies op te starten vanaf VPN en Athena werd tijdelijk afgesloten.
Terug naar het overzicht