Bekijk in je browser
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
September 2018
Voor alles een eerste keer
Dit is de allereerste nieuwsbrief van DICT (directie ICT) naar alle lokale ICT-medewerkers en toepassingseigenaars. Vanaf nu ontvang je deze nieuwsbrief tweemaandelijks. Waarom? We zijn ervan overtuigd dat door kennis te delen we elkaar kunnen versterken. Lees verder om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Lees meer
DICT investeert in scientific computing capaciteit
Centrale rekeninfrastructuur is voor een groeiend aantal onderzoekers van cruciaal belang om wetenschappelijke problemen op te lossen. DICT zal dan ook bijna 1,2 miljoen euro investeren om de nodige scientific computing capaciteit te leveren.
Lees meer
Hoe omgaan met persoonsgegevens en vertrouwelijke data?
Recent keurde het bestuur van UGent de generieke gedragscode voor de verwerking van persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie goed. Maar wat betekent dit nu concreet voor ICT-medewerkers?
Ontdek het nu
Betere Disaster Recovery Planning via datacenter iGent
DICT werkt in de datacenters iGent en S10 aan een Disaster Recovery Plan om te zorgen dat alles goed gaat, ook als het echt mis gaat.
Lees meer
Alle informatie over Ufora op één plaats
Ufora, de vervanger van het huidige leerplatform Minerva, wordt vanaf september 2018 stelselmatig uitgerold. Het projectteam bundelde alles wat je wil weten over Ufora op één handige website. Neem als lokale ICT-medewerker of toepassingseigenaar zeker een kijkje.
Meer info
Nieuw afdelingshoofd Toepassingen
Sinds 17 september staat Karin Voets aan het hoofd van de afdeling Toepassingen bij DICT. Zij volgt Philippe Depoorter op. Karin werkte voorheen vijftien jaar bij Digipolis. In haar laatste functie was zij verantwoordelijk voor een team dat instond voor het beheer van bestaande en de introductie van nieuwe grond- en persoonsgebonden systemen voor Stad Gent en OCMW Gent.
Wist je dat?
Accountbeheer niet langer een aparte dienst is. Al jouw vragen over het aanmaken, wijzigen of beëindigen van accounts mag je voortaan rechtstreeks aan de DICT Helpdesk stellen.
Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
ICT-nieuws te melden? Contacteer ons!
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Jammer! Uitschrijven kan hier.
Wil je je inschrijven? Klik hier.