Bekijk in je browser
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
september 2020
IT-veiligheids­incidenten: wat kan jij en DICT doen om deze te voorkomen
Eind juli werd er een poging tot hacking vastgesteld aan de UGent. Cybercriminelen probeerden via het Athena-platform toegang te krijgen tot de centrale infrastructuur. DICT kon dit voorkomen, maar merkt dat universiteiten steeds vaker het doelwit zijn van ransomware aanvallen en neemt daarom bijkomende maatregelen.
Lees meer
DICT vernieuwt VMware VSphere ICT infrastructuur
In het kader van het verder verbeteren van haar dienstverlening vernieuwt DICT haar breed gebruikte ICT infrastructuur. Daarbij zorgen we voor een gebruiksvriendelijk zelfbedieningssysteem, zodat beheerders zelf de stap naar dit nieuwe platform kunnen maken.
Lees verder
Nieuwe ICT-opleidingen en sessies
DICT heeft voor het najaar een rits nieuwe opleidingen en sessies klaar over SharePoint en MS Teams. Deze sessies worden online gegeven. Daarnaast is er ook de on-campus opleiding ‘Kennismaken met ICT’ om de ICT-mogelijkheden aan de UGent te leren kennen. Ontdek welke opleiding voor jou of jouw collega’s interessant is!
Lees verder
Nieuw raamcontract voor pc’s en servers
Na een aanbestedingsprocedure is het nieuwe raamcontract voor pc’s, servers en toebehoren (vb. toetsenborden, schermen, laptoptassen, enz.) officieel gegund aan Dell. Wat betekent dit nu?
Lees verder
Selectieprocedure via videoconferencing
Door covid-19 verliep de selectieprocedure voor bevordering tot hoogleraar volledig online. Het team Multimedia van DICT leverde een bijkomende inspanning in een al bijzonder drukke periode om deze belangrijke en prestigieuze gebeurtenis te ondersteunen. Dit door alle interne, maar ook internationale juryleden samen te brengen via videoconferentie en in virtuele break-out rooms. Een huzarenstukje dat zijn vruchten afwierp. Op vrijdag 3 juli 2020 kon de fast-track selectiecommissie, ondanks de huidige coronamaatregelen, 16 proffen effectief bevorderen tot hoogleraar.

Voor meer informatie over hoe dit in zijn werk ging, contacteer multimedia@ugent.be of neem een kijkje op de intranetpagina van het team Multimedia voor een overzicht van de diensten.

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
ICT-nieuws te melden? Contacteer ons!
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Jammer! Uitschrijven kan hier.
Kreeg je de nieuwsbrief doorgestuurd en wil je die graag zelf ontvangen? Schrijf je hier in!