Bekijk in je browser
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
november 2020
Werk mee aan de invoering van MFA aan de UGent!
De UGent accounts zijn een populair doelwit van hackers. Om onze accounts beter te beveiligingen, loopt er bij DICT al een pilootfase rond Multi-Factor Authentication op O365, VPN, CAS en Athena. Op basis van de geleerde lessen wil DICT nu ook MFA breder uitrollen in de UGent.
Lees verder
Update: digitale ondersteuning academiejaar 2020-2021
Bij de start van het academiejaar zijn er verschillende nieuwe tools geïntroduceerd om het online en hybride onderwijs ten volle digitaal te ondersteunen en daarnaast worden enkele andere succesvolle tools verdergezet. DICT vormt samen met DOWA een partnership om op dit vlak snel en efficiënt te kunnen schakelen. Zo kan er ook tijdens code rood verder onderwijs worden gegeven.
Lees meer
DICT ondersteunt bij inrichten vaste videomeeting opstelling
Interesse om een vergaderzaal uit te rusten met een vaste videomeeting opstelling met professionele geluids- en beeldkwaliteit? Het team Multimedia van DICT geeft advies en stelt naargelang de grootte van de zaal verschillende oplossingen voor.
Meer info
Eerste professionele opnamestudio opent midden november
DICT richt twee professionele opnamestudio’s in, zodat lesgevers op een gedegen manier kennisclips kunnen opnemen en daar de nodige ondersteuning voor krijgen. Midden november zal de eerste opnamestudio openen.
Meer info
Ontdek de Calendar app in MS Teams
De functionaliteiten van MS Teams binnen UGent breiden verder uit. Vanaf eind november zullen effectief alle medewerkers die een e-mailaccount hebben op het Exchange 2019 on prem platform toegang hebben tot de Calender app. Een deel van de medewerkers ziet dit icoon al langer, gezien de omzetting naar Exchange 2019 gefaseerd gebeurt.
Kom meer te weten
Nieuwe gezichten bij DICT

De afdeling Onderzoeks- en bedrijfstoepassingen van DICT verwelkomt maar liefst vier nieuwe medewerkers. In het Data en applicatieservices (DAS)-team startte Tom Ballegeer. Hij beheert de congresregistraties en Epurse-betalingen en is verantwoordelijk voor alles rond Facility Management Information System (FMIS). Koen Verstraeten versterkt als functioneel analist SharePoint het team Samenwerkings- en Communicatietoepassingen. Stijn Cineger gaat als SAP-analist aan de slag in het team Financiën, Logistiek en SAP-technologie. Tot slot wordt Luc Peeters de nieuwe teamleider van het team Samenwerkings- en Communicatietoepassingen dat instaat voor onder meer het UGent-portaal, SharePoint, O365 en MS Teams.

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
ICT-nieuws te melden? Contacteer ons!
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Jammer! Uitschrijven kan hier.
Kreeg je de nieuwsbrief doorgestuurd en wil je die graag zelf ontvangen? Schrijf je hier in!