april 2021
Iedereen op MFA tegen 5 juli
Het zal je vast en zeker niet ontgaan zijn: iedere UGent’er kan nu multifactor-authenticatie instellen. Alle medewerkers en studenten aan boord krijgen, dat vraagt tijd en voldoende communicatie. Ook jij kan hierbij helpen!
Lees verder
Digitaal ondertekenen wordt makkelijker
UGent gaat in zee met de Belgische firma Connective om het digitaal ondertekenen van documenten te vereenvoudigen. Voor medewerkers die dagelijks in de weer zijn met het opstellen en laten ondertekenen van contracten en andere documenten, betekent dit een grote stap vooruit.
Meer weten
Openbare aanbesteding voor Apple-hardware en dienstverlening
Sinds oktober 2020 is het nieuwe raamcontract voor pc’s, servers en toebehoren officieel gegund aan Dell en is iedereen van UGent verplicht om via dit raamcontract aan te kopen. Clientsystemen die draaien op besturingssystemen van Apple (vb. MacOS, iPadOS, iOS) vallen vandaag nog niet onder een verplichtend raamcontract, maar hier komt verandering in.
Lees meer
Hoe DICT de (vice)rectorverkiezingen ondersteunt
In mei start de eerste ronde van de (vice)rectorverkiezingen aan de UGent. Daarbij wordt gestreefd om dit in minder rondes te doen dan bij de vorige verkiezingen in 2017, met toen 10 (!) stemrondes. De regie van de verkiezingen is in handen van het Secretariaat van de Raad van Bestuur. Zij kunnen op uitgebreide ondersteuning rekenen van DICT, via verschillende toepassingen die door meerdere teams worden beheerd.
Lees verder
© UGent, foto Hilde Christiaens
Nieuwe gezichten bij DICT
In maart startte Jenne Tondeleir (35) in het team Sysadmin als Windows systeembeheerder. Hij zal zich in eerste instantie focussen op SharePoint & Azure. Jenne werkte voordien bij onder meer AZ Sint-Lucas en Digipolis. Zoals eerder aangekondigd, begon ook Hendrik Van Haele (48) in maart bij het Data & applicatieservices team van DICT als projectleider. De voorbije tien jaar was hij aan de slag als IT-verantwoordelijke bij de stad Eeklo.