juni 2021
10 jaar S10
Wie herinnert zich nog de plechtige opening van het fonkelnieuwe gebouw aan de overkant van de parking van S9? Het datacenter op de S10 blaast al tien kaarsjes uit: tijd voor een terug- en vooruitblik!
Lees verder
Een vooruitblik op de tweede helft van 2021
Voor het zomerreces begint, kijken we alvast nog even vooruit naar wat er na de zomer op de DICT-agenda staat. Dat is behoorlijk wat: van exchange mail in de cloud tot een aanbesteding om een partner te selecteren voor hybride vergaderingen, de verlenging van het Zoom-contract, enz.
Meer weten
UGent 'offline' op 11 juli
Op zondag 11 juli zal DICT voor de eerste keer het Disaster Recovery Plan (DRP) testen. Dit is het plan B voor mocht er ooit iets fout lopen met het UGent-datacenter. Het hebben en jaarlijks testen van zo'n DRP is belangrijk om te garanderen dat bij een ernstig incident in het datacenter alle UGent'ers kunnen blijven doorwerken.
Meer info
Vernieuwing kassa's in UGent-resto's
Alle 29 restaurantkassa's worden vervangen om zo een maximale beveiliging te garanderen. De huidige kassa's draaien op Windows 7, waarvan de (beveiligings)updates niet langer worden ondersteund door Microsoft.
Meer info
Start laatste wave voor MFA
We rolden de voorbije maanden Multi-factor authenticatie (MFA) of tweestapsverificatie uit voor alle medewerkers van de UGent. Aan de studenten werd eveneens gevraagd om MFA te installeren. Vanaf 5 juli wordt MFA ook voor hen verplicht ingevoerd.
Lees meer
App voor digitale huurovereenkomsten volledig vernieuwd
Het team Data en Applicatie Services heeft de app voor het verwerken van huurovereenkomsten in homes van UGent in een gloednieuw jasje gestoken. De nieuwe app, Huurovereenkomst, vervangt de oude app Digitek en werd in nauw overleg met de afdeling Huisvesting van de directie Studentenvoorzieningen uitgewerkt.
Lees verder
Lesgevers kunnen nu ook lesopnames maken via browser
Team Multimedia lanceerde eind april Opencast Studio. Dankzij deze laagdrempelige webtoepassing kunnen lesgevers nu ook lessen opnemen, inclusief audio van de microfoon en opname van het beeldscherm en/of webcam.
Lees verder
Nieuwe gezichten bij DICT
Het team Onderwijsadministratie verwelkomt Kris Vanhecke, die zijn applicatie-ervaring zal inzetten voor het UGent-publiek. Voorheen werkte Kris bij de WAVES-onderzoeksgroep als projectmedewerker. Daarnaast startte op 1 juni ook Jorge Schrauwen bij het team Systemen. Jorge is al vier jaar actief op deze dienst als consultant, maar tekende nu voor een job als DICT-medewerker. Zijn focus binnen het team ligt vooral op de fileservers, mailservers, en RADIUSservers. Tot slot maakte Dimitri Boone recent de overstap van Plone-ontwikkelaar bij het team Samenwerkings- en communicatietoepassingen naar het team Support. Hij zal meewerken aan de ontsluiting van documentatie voor de eindgebruikers en de verdere uitbouw van de helpdesk-website.