september 2021
HPC-UGent in de kijker
Het HPC-team van DICT biedt ondersteuning aan onderzoekers in Vlaanderen die wetenschappelijk rekenen. De missie van het team? Wetenschappelijk onderzoek naar een hoger niveau tillen door onderzoekers te helpen complexe problemen op te lossen met behulp van computers. Maar hoe doen ze dat nu precies? We vragen het aan Ewald Pauwels, wetenschappelijk coördinator en teamleider HPC-UGent.
Lees meer
Apple-toestel bestellen? Dat kan nu bij Lab9 Pro
Afgelopen zomer sloot UGent een raamcontract met Apple-leverancier Lab9 Pro. Bestel je je nieuwe toestel (MacBook, iPad, of iPhone) bij hen, dan bieden de experten ook verdere ondersteuning en herstelling indien nodig. Wil je een Apple-toestel bestellen? Op de helpdesk-website lees je hoe je dat het beste doet:
Meer info
Permanente Teams via self-service
Om een nieuwe Teams op te zetten, is er geen aanvraag meer nodig bij IT. Bovendien is er een nieuw classificatiesysteem, waarbij ook een permanente Teams tot de mogelijkheid behoort. Lees verder om te weten wat dit concreet betekent en welke opleidingsmogelijkheden er zijn.
Lees verder
Nieuwe data Helpdesk On The Road
Na de gedwongen corona-pauze gaat de DICT Helpdesk eindelijk opnieuw de hort op. Vragen over multi-factor authenticatie (MFA)? Problemen om te verbinden met Eduroam? Hulp nodig bij het instellen van e-mail op je smartphone? Troubles bij het installeren van SPSS of Citrix? Soms kan je wel eens wat one on one hulp gebruiken. Ons team staat klaar om alle UGenters (studenten én medewerkers) te ondersteunen. Kom langs op een van de onderstaande locaties en data en hou ook onze pagina in de gaten voor extra sessies.
  • Resto Dunant, dinsdag 5 oktober, 9u-11u
  • Campus UZ PC-klas Asklepios (K3 Ingang 42, 1ste verd.), woensdag 6 oktober, 13u-15u
  • Resto Merelbeke, donderdag 7 oktober, 9u-11u
Nieuwe gezichten bij DICT
De voorbije maanden mochten we bij DICT weer heel wat nieuwe collega’s verwelkomen. Welkom, Vincent, Ruth, Maryna en Curt!
Wie zijn onze nieuwe collega's?
Een nieuw e-mailadres voor het secretariaat
Opgelet! Het DICT secretariaat heeft sinds kort een nieuw e-mailadres: secretariaat.dict@ugent.be. Geen zorgen als je recent nog een mail naar het oude e-mailadres stuurde, deze komen automatisch toe bij het nieuwe.