Bekijk in je browser
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
november 2021
Bouwen aan de campus van de toekomst met het Voorsprongfonds
Universiteiten en hogescholen krijgen een Voorsprongfonds van de Vlaamse regering – 60 miljoen euro die het hoger onderwijs toekomstgerichter, flexibeler en digitaler moeten maken. Hoe zal de UGent deze middelen inzetten? Lees hier meer over de 'APOLLO 8'-projecten en digitaliseringsinitiatieven waar DICT nauw bij betrokken is.
Lees meer
MFA-methodes opnieuw instellen met Itsme of eID
Je UGent-account wordt nu extra beveiligd met multi-factor authenticatie (MFA). Bij het aanmelden wordt behalve gebruikersnaam en wachtwoord dus nog een extra methode of factor gebruikt om je zelf te authenticeren. Als je echter slechts één methode hebt ingesteld kan het gebeuren dat deze plots niet meer beschikbaar is. Geen nood, je kan nu zelf je MFA-methodes opnieuw instellen op mfareset.ugent.be.
Lees verder
Schrijf je nu in voor de online IT-security awareness training
Sinds kort biedt het IT-security team een online opleiding voor alle (nieuwe) medewerkers die meer willen weten over informatieveiligheid en cybersecurity. Je leert hoe je veilig online kunt werken en hoe je je beter kunt beschermen tegen hackers in de context van de UGent, maar ook in de privésfeer. De opleiding is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels en kan door iedereen gevolgd worden. Inschrijven kan via UTOP.
Meer info
Nieuw raamcontract voor externe medewerkers
Op 15 november werd het nieuwe raamcontract voor externe medewerkers finaal gegund. Hierdoor beschikken we voor de komende 4 jaar over voldoende externe partners (22 bedrijven) die ons maar liefst 50 verschillende IT-profielen kunnen aanbieden. Ook vakgroepen en faculteiten kunnen gebruikmaken van dit raamcontract om externe IT-medewerkers in te zetten.

Contacteer Martijn De Keere voor meer informatie.

Overstap naar nieuw tariefplan bij Proximus
Op 1 februari 2022 start er een nieuw raamcontract met Proximus. Meer details over de overstap naar het nieuwe tariefplan op basis van historisch verbruik en de verschillende opties die Proximus biedt, zullen binnenkort gedeeld worden. Wie een abonnement heeft, ontvangt in januari meer informatie. Nu al vragen? Neem dan contact op met teladmin@ugent.be of secretariaat.dict@ugent.be.
Nieuwe gezichten bij DICT
Begin november mochten we bij DICT twee nieuwe collega’s verwelkomen. Hartelijk welkom, Veerle en Sudha!
Wie zijn onze nieuwe collega's?
Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
ICT-nieuws te melden? Contacteer ons!
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Jammer! Uitschrijven kan hier.
Kreeg je de nieuwsbrief doorgestuurd en wil je die graag zelf ontvangen? Schrijf je hier in!