november 2018
DICT helpt universiteiten in Ethiopië en Cuba
Ben je al eens een Cubaan of een Ethiopiër tegengekomen op de UGent? Dat was bijna zeker een cursist van DICT. Onze directie zet zich al jaren in voor ontwikkelingssamenwerkings- projecten in Ethiopië en Cuba. Dit zijn projecten van VLIR-UOS, een organisatie voor samenwerking tussen universiteiten en hogescholen in zowel Vlaanderen als het Zuiden.
Lees meer
Geef je bezoeker toegang tot het UGentGuest-netwerk
Voor bezoekers die niet afkomstig zijn van een tot Eduroam aangesloten instelling en ook geen recht hebben op een bezoekerskaart, is er het UGentGuest-netwerk. Ieder personeelslid kan een bezoeker toegang geven. Deze UGentGuest-toegang is geldig voor een beperkte periode.
Volg nu de instructie
Innovatie door supercomputing
In scientific computing – ook wel gekend als supercomputing of high-performance computing (HPC) – worden computers ingezet om complexe wetenschappelijke problemen op te lossen. DICT biedt hiervoor reeds meer dan 10 jaar centrale rekeninfrastructuur, training en ondersteuning aan voor onderzoekers van UGent, andere kennisinstellingen en industrie.
Meer info
Ken jij het reglement voor correct gebruik van de ICT-infrastructuur?
Het reglement voor correct gebruik van de ICT-infrastructuur van de UGent, ook gekend onder de Engelse term “Acceptable Use Policy”, is een belangrijke bouwsteen van het informatieveiligheidsbeleid van de UGent. De tekst die je hier kan lezen beschrijft wat geoorloofd is en wat niet en wat de eigen verantwoordelijkheden zijn van de gebruiker van de ICT-infrastructuur van de Universiteit Gent.
Lees meer
MijnApps
Onze nieuwe App, SAP FIORI Client is gelanceerd. Deze laat je toe om SAP-applicaties te gebruiken op smartphone, tablet en desktop op een eenvoudige en intuïtieve manier. Hierdoor worden een aantal administratieve taken verlicht. Pilootprojecten vinden plaats bij DICT, DPO en de faculteit Wetenschappen. De go-live voor heel UGent is voor het eerste kwartaal van 2019 gepland.